Teken en Schildersatelier

adminAteliers

Atelier elke zaterdag 14u – 17u (verlopig uitgesteld tot na de verhuis, verwachte heropstart in sept 2014)

vrije toegang

Begeleiding:

Het schildersatelier wordt begeleid door Jan. website: Janvision

De visie

Tekenen, schilderen en andere creatieve bezigheden vereisen een zekere technische vaardigheid. Maar het zich kunnen en durven uiten moeten ook aanwezig zijn. De meeste bezoekers van het atelier staan nog in de beginfase en vaak is tekenen en schilderen voor hun een emotioneel geladen proces dat liefst niet teveel inmenging toelaat.

In die zin begeleid en stimuleer ik dan ook iedere creatieve uiting in het atelier. Er is een eerder summiere technische begeleiding: deze staat vooral voor het zelf ontdekken van de materialen en er leren mee omgaan. Je krijgt als beginner wel hints en tips mee en voor wie het wil geef ik opdrachten.

Het atelier staat open voor iedere passant, het is gratis, gezellig en er zijn geen bijzondere vereisten: je komt gewoon binnen en wordt op weg geholpen.

Materialen

Poco Loco stelt materialen ter beschikking: papier, verf (acryl, waterverf, aquarel)  potloden, inkt, klei, fimo, penselen, oliekrijt, pastelkrijt, houtskool, schildersezels en andere. Materiaal zoals bv: schildersdoek en kaarsenmateriaal, dien je aan aankoopprijs te betalen. Er is tevens een uitgebreide bibliotheek met voorbeelden en leerboeken ter inzage. Als je wensen hebt dan zullen die zeker in overweging genomen worden, ik denk bijvoorbeeld aan werken met speksteen, scrapbooken, sculpturen, textielkunst.