Verslag Pocoloëzie7 2008

adminSfeerverslagen en commentaren

Woordkunstenaars

Verslag door Leonard

Op 7 november zakten we af naar het begijnhof aan de Lange Violettestraat voor de 7de editie van de jaarlijkse poëzieavond “Pocoloëzie”, een organisatie van het Aanloophuis “Poco Loco”. “We” staat voor Pascal; Veronique; Mario en ikzelf. Ondanks het ontstuimig en nat herfstweer die avond was het zaaltje goed gevuld, en hing er een gezellige sfeer.

Tijdens de pauze dacht ik aan een zin die ik lang geleden ergens las: “We zijn een volk van dichters”. Er zaten waarlijk poëtische pareltjes tussen! Ook het muzikaal gedeelte mocht er zijn. Persoonlijk vond ik de interpretatie van het bekende “Suzanne” van de betreurde Wim De Craene werkelijk prachtig: doorvoeld gezongen, gesteund door een schitterende instrumentale begeleiding.

Deze – voor mij eerste – kennismaking met “Pocoloëzie” smaakt naar meer. Bij leven en welzijn ben ik volgend jaar terug present!  

Namens ons gezelschap wil ik dan ook de dichters/uitvoerders samen met het ganse Poco Loco-team van harte feliciteren met – en danken voor – deze mooie avond!

En de afwezigen hadden – alweer – ongelijk…

Leonard.

Gent, 14 november ’08