Vrijwilligersvergadering Den Henri 03/06/2019

ShauniVergaderverslag nieuw gent

Vrijwilligersvergadering Nieuw Gent
 03 juni 2019

Verslag door: Shauni

Deelnemers : 8

Afwas: Marnick, NancyEten klaarmaken: Jan en Willy Bar: Bruno
Maandag 03/06/2019Ravioli met ricotta kerstomaat en spinazie
dinsdag 04/06/2019Verrassing!!
Vrijdag 07/06/2019Couscous met eventueel scampi’s

Voorbije activiteiten:

Gap-fuif: Er was veel amusement, veel gedanst, de muziek was zeer goed. Op het einde hebben ze de mensen moeten buitenkuisen.

Komende activiteitenUitleg activiteit
Woensdag 5 juniUitstap Brussel, 1 museumbezoek en wat rondkuieren in Brussel. Rond 10 u vertrekken vanuit Gent Sint Pieters en ter plaatse picknicken we. In den Henri momenteel geen interesseKostprijs 3,5 euro
Donderdag 6 juniOm 13 u 30 gaan supporteren in het Guislain. ‘s avonds BBQ; 10 euro. Inschrijven op voorhand. N., M. en B. zijn al ingeschreven.
Maandag 10 juniKubben vanaf 14 uur in den Henri tegen de Ferre. D, W, B zijn kandidaat.
Woensdag 12 juniWandelen in Vlassenbroek. Afspraak om 11u30 aan het Sint Pietersstation (inkomhal). Breng je kaart verhoogde tegemoetkoming mee. Als je dit niet heb kan je op de railpas met de 20/80 regeling. 3.5 euro. Eens aangekomen in Dendermonde nemen we de bus naar Vlassenbroek voor een wandeling voor ongeveer 6 km.
Vrijdag 14 juniShauni en Michiel gaan naar de BBQ op het buurtfeest. 5 euro.  Den Henri is dan gesloten. Shauni kijkt voor inschrijvingen.Inschrijven: M, N, M, P, S. Betaling: M, N OK Afspraak om 17 u in Den Henri om 17u30 te gaan eten. Betalen op voorhand aan Shauni of Michiel
Dinsdag 18 juniUitstap Tongeren. Bezoek gallo-romeinsmuseum.We spreken af om 8u15 aan het Gent Sint Pietersstation (inkomhal).Kostprijs 5 euro.

Mededelingen, afspraken en opmerkingen

  • Verslag vrijwilligersvergadering:
  1. Er is 1 moderator, dit is iemand van de bezoekers. Die komt enkel en alleen tussen. Die leidt de vergadering.
  2. Er is 1 voorlezer, dit is iemand van de bezoekers. Die leest enkel voor.
  3. Er is 1 verslagnemer. Die neemt enkel en alleen verslag.
  4. De moderator leidt het rondje.
  5. Respect is zeer belangrijk! We laten elkaar uitspreken, als je iets te zeggen hebt steek je je hand op. De moderator duidt jou aan en dan mag je je zegje doen.
  • verslagen van de ferre en den henri vind je vanaf nu in map aan de bar. Idee: misschien een ringmap? Didier brengt een ringmap mee. Michiel of Didier zoekt voor perforator.
  • 31 mei tot 2 juni zwijntjeskermis in zwijnaarde met o.a. Willy Sommers

Voorstellen voor activiteiten

Subtropisch zwembad Rozenbroeken.  Met Uitpas Kansentarief 2,20 euro. Wie van de begeleiding neemt dit op? Nog niet afgesproken! idee: misschien kan dit gecombineerd worden met de Ferre: kan kurt dit opnemen?

Hoger Lager W. , heeft het reglement opgezocht. Dit spelen we in het najaar wanneer het wat minder warm is.

Chalaise, bollen op zwijnaarde, D. is geinteresseerd, Jan zoekt het uit.

Ze zijn iedere zaterdag in de namiddag open. Indien nog interesse spreek Jan gerust aan. Ze zijn iedere zaterdag open. Volgende week wordt er een datum afgesproken.

8 juni is er rommelmarkt pieter huyssensplein en omliggende pleinen en straten.

Michael en Silvie gaan regelmatig met hun museumpas op vrijdag naar een museum in het Gentse. Deze kost 10€ indien je recht hebt op verhoogde tegemoetkoming. Is er interesse hier? Didier eventueel.

Idee: kubtoernooi tegen de Moester! We wachten af na de 10e Juni.

Michiel maakt reclame voor het Midzomernachtfeest: vrijdag 21 juni vanaf 17u30. Iemand van de voice komt zingen. Met BBQ en inkomprijs voor 15 euro.

Minervaboot op Gentsefeesten Shauni zoekt dit op. Michiel en Shauni willen zich inzetten voor bands te zien op de Gentse feesten.

Bowling in OVP. B. D. en Jan zitten samen om een datum te prikken.

Idee van M: honden uitlaten in de buurt. Hij wil een werkgroep oprichten: Michiel, Shauni en M. zien dit zitten. We maken hier flyers voor!! Shauni heeft Move9000 gecontacteerd, voorlopig nog geen respons. Idee: W. flyer maken.

Ontmoetingscafé in september van de Nieuwe Toekomst rond het thema armoede. We laten dit doorgaan wanneer er hier interesse voor is.

Wie wil er de bordjes met verwijzers naar de agaatstraat afhalen? Didier zal dit doen.

Op 11/06 spelen de geestige Buffalo’s hun eindmatch.

B. wil dat er gelet wordt op de flesjes melk die worden open gedaan. Idee om datum op de fles te zetten wanneer die wordt geopend. Idee: ten laatste op vrijdag de vuilzakken buiten zetten!!!

QUOTE van de Week

“De buffalo’s for europe”

“Als je niet kunt verliezen kan je niet winnen”

“De tweede heeft nog nooit gewonnen”