Vergaderverslag Den Henri 21/10

MichielVergaderverslag nieuw gent

Vrijwilligersvergadering Den Henri

21 oktober 2019

Verslag door: Shauni

Deelnemers : 5 bezoekers

Afwas: Aster en I.Eten klaarmaken: W. en ShauniBar: B.
Menu

Maandag 21/10/2019Kip curry rijst
Dinsdag 22/10/2019Cordon bleu met puree en broccoli 
Vrijdag 25/10/2019Verrassing


Maandag 28/10/2019Ballekes in tomatensaus met puree 

Voorbije activiteiten:

Uitstap Brugge: Vree wijs museum. Heel veel chocolade gegeten. Toffe namiddag gehad!

Spaghetti festijn: Heel lekkere spaghetti, gezellige middag.

Komende activiteitenUitleg activiteit
Woensdag 23 oktoberAfspraak om 14u aan overpoort bowl. 0,60 cent met de Uitpas. Inschrijven tot 16/10.
Vrijdag 25 oktober16u gezelschapsspelletjes, met Michiel als presentator van hoger lager. 
Zaterdag 26 oktoberToneel: Frontaal van compagnie Cecilia in de expeditie (dok noord) 4€ met uitpas, met Ruth en I. Start om 20u. 
Dinsdag 29 oktoberGroot interclubfeest in jaren ‘50-stijl. aperitiefhapjes, stoofvlees met friet en dessert. Diverse ateliers (zang, dans, dj’s,…)  in Drongen! 11u L. en mss J. Michiel regelt busje en Deborah gaat mee! 
Donderdag 31 oktoberHalloweenfeest in de Moester. Van 18u tot 21u. Griezelfilm of wandeling met griezelverhalen en spookkot. Ruth en Shauni gaan alvast.
Vrijdag 1 novemberDen Henri gesloten. Herdenkings-moment in de Ferre van 17u tot 18u. Iedereen die graag iets wil voordragen kan dit doen. Dit kan een gedicht, een lied,… zijn. 
Zaterdag 2 novemberSpokentocht gentbrugse meersen. Vanaf 14u. Ter plaatse in te schrijven. 6 of 9 km. Kostprijs is gering. We spreken een gezamenlijk uur om daar ter plaatse af te spreken. Wordt vervolgd…. B. en Aster gaan mee.
Vrijdag 15 novemberWandeling met Deborah en C. afspraak om 13u aan den Henri.
Vrijdag 29 novemberKaraoke in den Henri. De Ferre is dan gesloten. Braadworstenfestijn op K.’s wijze!!!
Vrijdag 20 decemberWarmathon met de GAP. Voor de Warmste Week in de blaarmeersen. Je kan wandelen of lopen. Inschrijven op voorhand. Inschrijven kost 15 euro waarvan 10 euro naar jouw goed gekozen doel.

Voorstellen voor activiteiten en mededelingen 

10 & 11 december: hersteldagen in Mechelen. “We schreven ons in voor de hersteldagen, we gaan het concept van poco loco brengen. Shauni heeft te horen gekregen dat ze bezig zijn met de screening. Wachten op meer nieuws.

Vrijdagochtend in de hema gaan ontbijten daarna naar de vrijdagsmarkt. Momenteel niet veel interesse. 2 euro 50 

Daguitstap mechelen (eind oktober/november)  – uitstap kerstmarkt Keulen met de flixbus. Meer info volgt. Er is alvast veel interesse. J. kan door omstandigheden dit niet meer organiseren. Wil iemand dit overnemen? 

Training van de geestige buffalo’s is weer gestart (op de terreinen van Jago Sint Amandsberg. Alfons Braeckmanlaan 2.) Dit gaat nu iedere week door van 15u30 tot 17u30. Men verwacht dat je de eerste keer zelf jouw sportkledij meebrengt. Na 5 trainingen heb je recht op een uitrusting van de club. 5 euro voor een seizoen (verzekering). In de wintermaanden trekken ze naar Tolhuis.

Kringloop winkel gaan bezoeken gekoppeld met een etentje in de kantine. Liefst op een vrijdag of donderdag. 

Francis: Wandeling in de westerbegraafplaats of camposanto eventueel met gids of zonder. Alvast een paar geïnteresseerden.

 Nieuws over de keuken: nog steeds geen deadline of concreet. MAAR het kerstfeest gaat sowieso door in de Ferre!!

Toilet is vanaf nu alleen bereikbaar van binnen uit

Francis en R. hadden het idee om eens een toneelworkshop te houden. Het is vooral om spelplezier te hebben. Eerste sessie kan bijvoorbeeld een spel zijn om elkaar beter te leren kennen. Het is hier niet de bedoeling om een toneelstuk te maken. Iedereen kan hier aan deelnemen. 

S. en Francis: 3 wijzen van Poco Loco. 3 personen verzinnen een verhaal, 2 daarvan zijn geen waar 1 ervan klopt. Dan moet het publiek raden welk verhaal klopt. 

Villa voortman: donderdag 24/10 van 10u tot 16u30 schaaktoernooi. Mogelijkheid om voor 2 euro spaghetti te eten. Inschrijven op de site. 

Kaarters Toernooi in de Ferre. Datum volgt nog…

QUOTE van de Week

“Als de appel niet ver van de boom valt dan valt hij niet ver van de boom”