Verslag vrijwilligersvergadering Den Henri 25/11/2019

MichielVergaderverslag nieuw gent

Vrijwilligersvergadering Den Henri

25 November 2019

Verslag door: Ruth

Deelnemers : 14 bezoekers

Afwas: B en FPlantjes: Eten klaarmaken: Michiel en DBar:  B.
Menu

Maandag 25/11/2019Pad Thai met scampi
Dinsdag 26/11/2019Kip met …
Vrijdag 29/11/2019 Braadworst uit het vuistje


Maandag 02/12/2019Stoverij met appelmoes en gebakken patatjes

Voorbije activiteiten

Bezoek kringwinkel en pannenkoek in Cie de Sporen: iedereen vond iets leuk in de kringwinkel en de pannenkoeken waren lekker

Reunie Picardië: gezellig, superlekkere hutsepot, mooie foto’s en leuke souvenir!

Wandeling in het Zwin: moe maar voldaan na 16km wandelen! Proficiat

Week van de Pollepel: super-lekker gegeten!!!

Komende activiteitenUitleg activiteit
Dinsdag 26 NovemberRudy Coddens komt om 16u op bezoek. Allen welkom om hem te begroeten, en eventueel vragen te stellen!
Donderdag 28 NovemberHerfstwandeling op de Westerbegraafplaats, ook architecturaal zeer mooi (om foto’s te nemen) Verzamelen om 14u aan de Ferre.
Vrijdag 29 November Vrijdagochtend in de Hema gaan ontbijten, daarna naar de Vrijdagsmarkt. 2 euro 50. Afpraak om 8u45 aan ingang van de Hema op de korenmarkt.  Aster gaat mee. 
Vrijdag 29 novemberKaraoke in den Henri vanaf 17u. De Ferre is dan gesloten. Braadworsten Festijn op K.’s wijze!!!
Zaterdag 30 novemberSpeech, taart en verjaardagsfeest van KAAGent Foundation in Gelhamco.Afspraak om 14u aan Albert Heyn met Jan.
Vrijdag 6 DecemberDe Sint komt op bezoek en vanaf 16u kan je een lekker tasje koffie komen proeven die W. zelf voor ons komt branden! Pannenkoeken maken het feest af, en de Sint brengt een cadeautje mee.
Zaterdag 7 decemberVergadering omtrent kerst voorbereiding in de Ferre, tijdens openingsuren. Er kunnen 30 mensen inschrijven voor kerstavond mee te eten. Prijs 12,5 euro. Affiches komen nog. 
Zaterdag 7 decemberDe Kartuizer wandelroute, 14km, Afspraak om 10u in de Ferre. 3 euro busje.
Dinsdag 10 decemberEscape Room over stigmatisering, zie affiche, opbrengst gaat naar de Warmste Week
Woensdag 11 decemberHersteldagen in Mechelen. Wij zijn verkozen om met ons creatief project hier aan deel te nemen. Vertrek om 7u30 aan het Fratersplein (busje). Aankomst terug in Gent rond 19u. Ook bezoekers kunnen hier aan deelnemen. We zouden een mini Poco Loco willen nabootsen. Een gezellig hoekje met zetels, een grote pot koffie en gezellige babbels. Inschrijven op voorhand, we vragen 5 euro.
Donderdag 12 decemberBezoek aan Gentse winterfeesten (Kerstmarkt in Gent) eventueel te combineren met schaatsen? Of ritje op het reuzenrad? 14u aan de trappen van het Belfort. Shauni gaat mee. 
Zaterdag 14 decemberKerstmarkt in de Moester om 14u. Putstraat 16. 
Woensdag 18 decemberReis-vergadering in de Ferre om 16u30. We proberen vandaag knopen door de hakken over de plannen voor volgend jaar.
Vrijdag 20 decemberWarmathon met de GAP. Voor de Warmste Week in de blaarmeersen om 14u.  Je kan wandelen of lopen. Inschrijven op voorhand. Inschrijven bij Kurt (2 euro)
Woensdag 29 januariVrouwenvolleybal VDK om 20u30. Affiche volgt nog

Voorstellen voor activiteiten en mededelingen 

Sergei maakt een documentaire over de link tussen middeleeuwse inloophuizen en het aanloophuis Poco Loco in Gent. Gevoelsfilm, sfeerfilm, creëren van een sfeerbeeld van Poco Loco. Geen interviews of persoonlijke verhalen. De opnames zouden ongeveer een half jaar duren, 1 of 2 keer per maand komen ze langs om te filmen. Verhoopte eindresultaat wordt een kortfilm van 10 of 12 minuten die gebruikt zou worden voor festivals. De film wordt eerst aan de groep vertoont vooraleer hij aan de buitenwereld vertoont wordt. Wie niet gefilmd wil worden, komt niet op beeld

Zijn er mensen geïnteresseerd om eens naar de Hoge Venen te gaan, met overnachting in een jeugdherberg?

Krulbollen: B maakt een affiche om te polsen wie er interesse heeft

Is er interesse om een bingo-avond te organiseren? Zie affiche

Nieuwe datum wordt geprikt om Hoger Lager te spelen.

Vrijdag 29/11 is het Rode Neuzen dag, wie wil steunen doet iets roods aan !

QUOTE van de Week

“ Na regen komt zonnenschijn”