Vrijwilligers verslag Den Henri 11/11/2019

MichielVergaderverslag nieuw gent

Vrijwilligersvergadering Den Henri

4 November 2019

Verslag door: Aster

Deelnemers : 6  bezoekers

Afwas: Aster, M.Eten klaarmaken: W. RuthBar:  B.
Menu

Maandag 11/11/2019Zoetzure saus met rijst en chicken
Dinsdag 12/11/2019Verassing / restjes dag
Vrijdag 15/11/2019 wraps


Maandag 18/11/2019Pompoen puree met iets van vlees

Voorbije activiteiten:

Hints:  Super tof, heeft volk getrokken, zeker 12 man. 

Komende activiteitenUitleg activiteit
Vrijdag 15 novemberWandeling met Deborah en C NieuwGent. afspraak om 13u aan den Henri. 
Donderdag 21 NovemberBezoek aan kringwinkel. We combineren dit met bezoek aan de companie de sporen.  Afspraak om 13 u op het van bevereplein aan de frituur. Aster gaat mee
Vrijdag 15 NovemberOm 16u vergadering in de Ferre rond de reis naar Spanje
Zaterdag 23 November Foto-avond van de reis Picardië. (van 17u) Wie wilt eten moet zich inschrijven. 
Maandag 25 NovemberDe week van de pollepel! In alle sociale restaurants wordt er iets speciaals gedaan. Horseele komt koken in Nieuw Gent. Dit is de chef van het twee-sterre restaurant in de Chalemco arena.
We spreken af om 12 u aan het restaurant op het Rerum Novarum plein.  
Disndag 26 NovemberRudy Coddes komt op bezoek. Allen welkom om het te begroeten, en eventueel vragen te stellen!
Donderdag 28 NovemberHerfstwandeling op de westerbegraafplaats.ook architecturaal zeer mooi. (voor foto’s te nemen) Verzameling om 14u aan de Ferre.
Vrijdag 29 November Vrijdagochtend in de hema gaan ontbijten daarna naar de vrijdagsmarkt. 2 euro50.  22 November 8u45 afpraak aan ingang. Aster gaat mee. 
Vrijdag 29 novemberKaraoke in den Henri vanaf 17u. De Ferre is dan gesloten. Braadworstenfestijn op K.’s wijze!!!
Vrijdag 6 DecemberDe Sint komt op bezoek! We mogen voor een cadeautje vragen. Heeft iemand een idee? 
Zaterdag 7 decemberVergadering omtrend kerst voorbereiding in de Ferre, tijdens openingsuren. Er kunnen 30 mensen inschrijven voor kerstavond mee te eten. Prijs +/- 12 euro. Affiches komen nog. 
Donderdag 12 decemberBezoek aan Gentse winterfeesten (Kerstmarkt in Gent) eventueel te combineren met schaatsen? Of ritje op het reuzenrad? 14u aan de trappen van het Belfort. Shauni gaat mee. 
Maandag 18 DecemberSergai komt op bezoek. Hij wilt graag een documentaire maken over Gent. Hij wilt hierin een sociaal project verwerken. Hij vraagt of het oké is dat hij in Poco Loco den henri komt filmen.
Hij komt op bezoek om de werking beter te begrijpen en verdere uitleg te geven. 
Vrijdag 20 decemberWarmathon met de GAP. Voor de Warmste Week in de blaarmeersen om 14u.  Je kan wandelen of lopen. Inschrijven op voorhand. Inschrijven kost 15 euro waarvan 10 euro naar jouw goed gekozen doel. De ene helft word betaald door Gap, de andere helft wordt sportkas pcds (Dus de kosten zijn amper 2 euro) Kurt schrijft mensen in dus aan hem laten weten.

Voorstellen voor activiteiten en mededelingen 

We hielden een pauze tijdens de vergadering. De vergadering verliep vlotjes en rustig. Minder chaotisch als vorige keer. Is dit voor herhaling vatbaar? 

We prikken een neiuwe datum voor spelletjes avond hoger-lager. Er hangt affische uit. Met de mensen die intresse hebben wordt er nieuwe datum afgesrpoken. 

10 & 11 december: hersteldagen in Mechelen. “We schreven ons in voor de hersteldagen, we gaan het concept van poco loco brengen. Shauni heeft te horen gekregen dat ze bezig zijn met de screening. Wachten op meer nieuws.

Francis en R. hadden het idee om eens een toneelworkshop te houden. Het is vooral om spelplezier te hebben. Eerste sessie kan bijvoorbeeld een spel zijn om elkaar beter te leren kennen. Het is hier niet de bedoeling om een toneelstuk te maken. Iedereen kan hier aan deelnemen. Francis en Ronnie prikken een datum en zullen deze mededelen. Dit zal waarschijnlijk doorgaan op een woensdag of een donderdag.

S. en Francis: 3 wijzen van Poco Loco. 3 personen verzinnen een verhaal, 2 daarvan zijn geen waar 1 ervan klopt. Dan moet het publiek raden welk verhaal klopt. Hier wordt nog verder rond samengezeten. 

Kaarters Toernooi in de Ferre. Datum volgt nog…

Koffiebranding met W. en Shauni ergens in december. 

Iedere maandag is er muziek therapie in de meibloem. Er zijn verschillende, kwalitatieve instrumenten waarop je kan spelen. Van 19 u tot 21 u. 1 euro. 

QUOTE van de Week

‘De haat tussen de mensen komt voort uit het feit dat de mensen zich van elkaar isoleren. Omdat we niet willen dat de ander bij ons naar binnen kijkt, omdat het er daarbinnen niet mooi uitziet’