Vrijwilligersvergadering de Ferre 26/11

MichielVergaderverslag ferrerlaan

Vrijwilligersvergadering de Ferre 26/11/2019

Verslag door: Joke

Deelnemers: 12

Voorbije activiteiten

  • Wandeling naar het Zwin: heel lange wandeling dus redelijk zwaar maar wel zeer mooi. 

DatumUitleg activiteit
Woensdag 27 november Getuigenis door P. over de werking van Poco Loco van onze bezoekers in samenwerking met het Cliëntenbureau. Dit begint om 14u30 in de Ferre. Wees welkom om jou ervaringen te vertellen!
Donderdag 28 novemberWandeling Westerbegraafplaats van 14u tot 16u met Francis. affiche hangt op de muur, afspraak aan de Ferre om 14u.
Vrijdag 29 novemberCrea in De Ferre tot 16u (daarna is De Ferre gesloten)
Vrijdag 29 novemberKaraoke in Den Henri vanaf 17u. De Ferre is dan gesloten. Er worden hotdogs voorzien.
Vrijdag 29 novemberOntbijt in de Hema voor 2,5 euro. We spreken af om 8u45 aan de Korenmarkt met Aster.  Daarna naar de markt van de Vrijdagsmarkt.
Vrijdag 29 novemberUitreiking samenlevingsprijs vanaf 18u30 in De Centrale (Kelderzaal), Kraankindersstraat 2.
Donderdag 5 decemberNacht van de musea. Met o.a. Guislainmuseum (optredens,..) , S.M.A.K.,….  Gratis vanaf 19u. Joke wacht om 19u aan de ingang van het Guislain museum.
Vrijdag 6 decemberSpelletjesnamiddag in De Ferre vanaf 14u, kom gerust af!
Vrijdag 6 decemberDe goede Sint komt voor de ‘brave kindjes’, wie wil in de namiddag om 15.30u komen helpen klaarzetten? P. is alvast van de partij.
Vrijdag 6 decemberExpositie ‘Circle of Life’ van Lieve Blancquaert met Joke. Afspraak om 14u aan de Sint-Pietersabdij te Gent. 2 euro met uitpas (zie affiche!)
Vrijdag 6 decemberKleine wandeling met Deborah in teken van Compostella: Bourgoyen (2,5 km) afspraak om 11u aan Panito of halte bus 3 aan de overkant.
Zaterdag 7 decemberBrainstorm kerstavond: om 15u in De Ferre zitten we samen om kerstavond te organiseren. (lijst prikbord). Daarna volgen de voorstellen i.v.m. menu en prijzen. 
Zaterdag 7 decemberWandelroute Kartuizer met Kurt en Deborah. We zouden 14 km wandelen. We spreken af om 10u in Poco Loco Ferrerlaan. Schrijf je in op de affiche. Breng je lunchpakket mee. Zie affiche!
Dinsdag 10 decemberEscape for life: naar aanleiding van de warmste week. Prijs 2 euro voor het goede doel.   De escaperooms worden uitgetest! afspraak om 15u aan de Ferre om naar de Buurtcentrum te gaan van de Bloemekeswijk. Er wordt soep en broodpudding voorzien.  GEEN VRIJWILLIGERSVERGADERING !Daarom gaat de Ferre pas open om 17u. 
Dinsdag 10 en Woensdag 11 decemberHersteldagen in Mechelen, kaarten kunnen verkregen worden voor een goedkopere prijs. 
woensdag 11 decemberKleine wandeling met Deborah in teken van Compostella: Bourgoyen (5 km) afspraak om 10u aan Panito of halte bus 3 aan de overkant .
Donderdag 12 decemberGentse Winterfeesten met Shauni, afspraak om 14u aan de trappen van het Belfort. Je kan gewoon mee wandelen, maar ook mee op het reuzenrad of schaatsen (zeker niet verplicht maar op voorhand te reserveren met uit pas) inschrijven voor rad of schaatsen zie affiche.
Vrijdag 13 decemberCreanamiddag: we maken kerstversiering met Joke!  (Zie lijst prikbord)
Zaterdag 14 decemberKerstmarkt in de moester! start om 14u.
Woensdag 18 december2e reisvergadering in De Ferre vanaf 16u30!
Vrijdag 20 decemberWarmathon met de GAP in de blaarmeersen. Inschrijven bij Kurt (2 euro). Je kan wandelen of lopen.
Vrijdag 3 januariwandeling met Deborah, Afspraak Europabrug watersportbaan bushalte bus 9 (2,5 en 5 Km).  Meer info bij Deborah. 

Heb je Interesse voor één van de activiteiten, kom gerust eens langs bij Poco Loco voor wat extra info of voor jouw inschrijving.

Mededelingen, afspraken en opmerkingen

Rondje

  • Wanneer het brandalarm afgaat moet er naar het onthaal gebeld worden: 09 21 63 311.
  • Midden januari (Vrij 17, Zat 18, Zon 19 januari) geven M. en P. een concert over het “achtste continent” in “De Vieze Gasten”.
  • M. en J. organiseren weekend in de Hoge Venen, in een jeugdherbergsysteem. Affiche hangt aan prikbord.
  • 14 december kerstmarkt Godhuishammeke buurtcentrum.
  • Voorstel met Silvie en J. op 18 december naar het lichtfestival in de Zoo van Antwerpen met resterend bedrag 20/80, eigen bijdrage inclusief trein, zoo en festival 7 euro.  We zouden in de namiddag vertrekken, meer info volgt.
  • ivm reis naar Compostella, Er komt een wandelkaart voor de mensen die regelmatig mee gaan wandelen waarbij je stempels kan verzamelen en leuke prijsjes kan winnen! 

QUOTE van de Week

“Samenkomen is een begin, samen blijven is voor uitgaan, samenwerken is succes!”