Vrijwilligersverslag 18/11 Den Henri

MichielVergaderverslag nieuw gent

Vrijwilligersvergadering Den Henri

18 November 2019

Verslag door: Shauni

Deelnemers : 13 bezoekers

Afwas: D. en E.Eten klaarmaken: W. en ShauniBar:  B.
Menu

Maandag 18/11/2019Pomoenpurree met kalkoen schnitzel
Dinsdag 19/11/2019Jan zorgt voor eten.
Vrijdag 22/11/2019 Pitta 


Maandag 25/11/2019Tagliatelle met scampi en 

Voorbije activiteiten:

Wandeling in Nieuw Gent: 3 bezoekers, koud maar mooi.

Reis Vergadering: Afwachten maar interessant 

Reunie Spanje: de varkenswangetjes waren lekker en het was een blij terugzien met Indira en Serge

Komende activiteitenUitleg activiteit
Donderdag 21 NovemberBezoek aan kringwinkel. We combineren dit met bezoek aan de compagnie de sporen waar er pannenkoeken geserveerd worden.  Afspraak om 13u op het van beverenplein aan de frituur. Aster gaat mee
Zaterdag 23 November Foto-avond van de reis Picardië in de Ferre van 17u. Wie wilt eten moet zich inschrijven: het is hutsepot!!!!!
Zaterdag 23 novemberWandeling in het Zwin. Inschrijven op voorhand. Afspraak om 10 u in de Ferre.
Maandag 25 NovemberDe week van de pollepel! In alle sociale restaurants wordt er iets speciaals gedaan. Horseele komt koken in Nieuw Gent. Dit is de chef van het twee-sterre restaurant in de Ghelamco arena.
We spreken af om 12 u aan het restaurant op het Rerum Novarumplein. (buurtcentrum). Inschrijven op voorhand!
Dinsdag 26 NovemberRudy Coddes komt om 16u op bezoek. Allen welkom om hem te begroeten, en eventueel vragen te stellen!
Donderdag 28 NovemberHerfstwandeling op de westerbegraafplaats.ook architecturaal zeer mooi. (voor foto’s te nemen) Verzameling om 14u aan de Ferre.
Vrijdag 29 November Vrijdagochtend in de hema gaan ontbijten daarna naar de vrijdagsmarkt. 2 euro 50. afpraak om 8 45 aan ingang op de korenmarkt.  Aster gaat mee. 
Vrijdag 29 novemberKaraoke in den Henri vanaf 17u. De Ferre is dan gesloten. Braadworsten Festijn op K.’s wijze!!!
Vrijdag 6 DecemberDe Sint komt op bezoek en vanaf 16u kan je een lekker tasje koffie komen proeven die W. zelf voor ons komt branden! Aan de Sint mogen we een cadeautje vragen, iemand ideeën? Staafmixer,broodmes…
Zaterdag 7 decemberVergadering omtrent kerst voorbereiding in de Ferre, tijdens openingsuren. Er kunnen 30 mensen inschrijven voor kerstavond mee te eten. Prijs +/- 12 euro. Affiches komen nog. 
Zaterdag 7 decemberDe Kartuizer wandelroute. Afspraak om 10u in de Ferre. 3 euro busje.
Woensdag 11 decemberHersteldagen in Mechelen. Wij zijn verkozen om met ons creatief project hier aan deel te nemen. Vertrek om 7u30 aan het Fratersplein (busje). Aankomst terug in Gent rond 19u. 4 bezoekers kunnen hier aan deelnemen. We zouden een mini Poco Loco willen nabootsen. Een gezellig hoekje met zetels, een grote pot koffie en gezellige babbels. Inschrijven op voorhand, we vragen 5 euro.
Donderdag 12 decemberBezoek aan Gentse winterfeesten (Kerstmarkt in Gent) eventueel te combineren met schaatsen? Of ritje op het reuzenrad? 14u aan de trappen van het Belfort. Shauni gaat mee. 
Zaterdag 14 decemberKerstmarkt in de Moester om 14u. Putstraat 16. 
Vrijdag 20 decemberWarmathon met de GAP. Voor de Warmste Week in de blaarmeersen om 14u.  Je kan wandelen of lopen. Inschrijven op voorhand. Inschrijven bij Ruth (2 euro)
Woensdag 29 januariVrouwenvolleybal VDK om 20u30. Affiche volgt nog

Voorstellen voor activiteiten en mededelingen 

Francis en R. hadden het idee om eens een toneelworkshop te houden. Het is vooral om spelplezier te hebben. Eerste sessie kan bijvoorbeeld een spel zijn om elkaar beter te leren kennen. Het is hier niet de bedoeling om een toneelstuk te maken. Iedereen kan hier aan deelnemen. Francis en R. prikken een datum en zullen deze mededelen. Dit zal waarschijnlijk doorgaan op een woensdag of een donderdag.

S. en Francis: 3 wijzen van Poco Loco. 3 personen verzinnen een verhaal, 2 daarvan zijn geen waar 1 ervan klopt. Dan moet het publiek raden welk verhaal klopt. Hier wordt nog verder rond samengezeten. 

Iedere maandag is er muziektherapie in de meibloemstraat, oude bowling. Er zijn verschillende, kwalitatieve instrumenten waarop je kan spelen. Van 19 u tot 21 u. 1 euro. 

Sergai: documentaire over aanloophuis in Gent. Het zou gaan over een portretopname in den Henri of Ferre. Gevoelsfilm, sfeerfilm, creëren een sfeerbeeld van Poco Loco. Gaan geen vragen stellen aan mensen. Zou een half jaar ongeveer duren, 1 of 2 keer per maand langskomen om te filmen. 10 of 12 minuten die gebruikt zou worden voor festivals. De film wordt eerst aan de groep vertoont vooraleer hij aan de buitenwereld vertoont wordt. 

22 november sfeermarkt in de keiberg 14 tot 18u.

B. stelt voor om misschien een onthaalfunctie in te lassen om nieuwe bezoekers wegwijs te maken in Poco Loco.

GOED NIEUWS!!!!! Subsidies voor personeel is verlengt voor 6 jaar!!!!!!!!!!!!! DEN HENRI BLIJFT VERDER BESTAAN!!!!!

Zijn er mensen geïnteresseerd om eens naar de Hoge Venen te gaan.

QUOTE van de Week

“Alleen een zeer ongelukkig mens heeft het recht om met een andere medelijden te hebben”

“Een hart voor eenzaamheid ondersteunt de vriendschap”