Vrijwilligersverslag De Ferre 5 november 2019

MichielVergaderverslag ferrerlaan

Verslag door: Joke

Vrijwilligersvergadering de Ferre 05/11/2019

Deelnemers: 12

Voorbije activiteiten

 • Halloween: Geslaagd! Gezellig en zat goed in elkaar.
 • Herdenkingsmoment: Was gezellig en er zijn veel mensen op af gekomen. 

DatumUitleg activiteit
Woensdag 6 novemberEerste werkgroep algemene vergadering om 16u30. Naar aanleiding van de algemene vergadering gaat Thomas een werkgroep opstarten. Zie affiche. 
Vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 novemberCafé santé: toneel, liedjes en sketches met Tony, 5 euro (Vrijdag 20u, zat & zon om 15u).  In ‘Ten Hoven’ (Begijnhof aan het Rabot)
Zaterdag 9 novemberWED workshop van 10u30 tot 13u in De Ferre. Dit is het vroegere namiddag gedeelte van het Cliëntenbureau. Voor meer info vraag gerust aan Thomas!
Vrijdag 15 novemberWandeling met Cobie en Deborah. Afspraak aan Den Henri in Nieuw Gent om 13u. De wandeling gaat door in de buurt van Nieuw Gent.
Vrijdag 15 november Reis Brainstorm rond de reizen 2020 om 16u in de Ferre.
Vrijdag 15 novemberSpanje réunie met varkenswangetjes gemaakt door Geert met Indira en Serga als special guests. 
Zaterdag 23 november Wandeling met Kurt en Deborah. De wandeling zal naar het Zwin zijn. Zal met het busje zijn (3€). 10u. vertrekken in de Ferre.
Woensdag 27 november Getuigenis door P. over de werking van Poco Loco van onze bezoekers in samenwerking met het Cliëntenbureau. Dit begint om 14u30 in de Ferre.
Vrijdag 29 novemberCrea in De Ferre tot 16u (daarna is De Ferre gesloten)
Vrijdag 29 novemberKaraoke in Den Henri vanaf 17u. De Ferre is dan gesloten.
Zaterdag 7 decemberBrainstorm kerstavond: om 15u in De Ferre zitten we samen om kerstavond te organiseren. (lijst prikbord) 
Zaterdag 7 decemberWandelroute Kartuizer. We zouden 14 km wandelen. We spreken af om 10u in Poco Loco Ferrerlaan. Schrijf je in op de affiche. Breng je lunchpakket mee.
Vrijdag 13 decemberCreanamiddag: we maken kerstversiering met Joke!  (Zie lijst prikbord)
Zaterdag 14 decemberKerstmarkt in de moester! 
Vrijdag 20 decemberWarmathon met de GAP in de blaarmeersen. Inschrijven bij Kurt (2 euro). Je kan wandelen of lopen.

Heb je Interesse voor één van de activiteiten, kom gerust eens langs bij Poco Loco voor wat extra info of voor jouw inschrijving.

Mededelingen, afspraken en opmerkingen

Rondje

 • Op donderdag 21 november is er winterhappening (15u tot 19u30), in De Compagnie, er zijn dingen te koop, een bar, … 
 • Bruno stelt voor om een rondleiding te doen in de Compagnie voor de mensen die de organisatie nog niet kennen. Begeleiding Poco Loco moet contact opnemen om datum af te spreken, Pascal heeft telefoonnummer.
 • Bruno zoekt een groepje om te gaan krulbollen in Zwijnaarde, dit zal doorgaan op EEN zondag.
 • Er komt misschien een toernooi kleurenwiezen, verdere info volgt.
 • Er komt een park in de Vanrijhovenlaan, er moest een stambeeld komen van een vrouw.  Het is Antoinette Vandeputte geworden (Bekend van de vrouwenbeweging, een vrouw die gestreden heeft voor het recht op abortus in België.)
 • T.:In den Henri is er geen interesse in een workshop creatief schrijven maar we willen dit toch graag samen met Erika in de Ferre
 • M. zou graag naar de expositie van Lieve Blancquaert gaan met een groep op vrijdag gaan. M. en Joke maken een affiche als je hier interesse voor hebt kan je je hierop inschrijven.   
 • Wanneer het brandalarm afgaat moet er naar het onthaal gebeld worden: 09 21 63 311
 • Vrijdag 8 november organiseert Ingrid het spelletje ‘Hints’ in Den Henri’.
 • Bruno doet de keukenhanddoeken naar de Wasserette (woensdag om de 2 weken.)
 • Sergey is project komen voorstellen i.v.m. film.  De aanwezigen op de vergadering geven hun goedkeuring.  Er worden ongeveer 5 vooraf vastgelegde dagen afgesproken waarop men komt filmen. De film gaat niet over persoonlijke verhalen maar eerder over de sfeer.   Dit zal doorgaan november en december. De beelden worden enkel gebruikt als ze goedgekeurd worden door iedereen die in beeld komt. 

QUOTE van de Week

“ Er is altijd meer haat mogelijk,  maar liefde nodig … en nog meer tederheid gewenst!”