Vrijwilligersverslag den Henri 4 November 2019

MichielVergaderverslag nieuw gent

Vrijwilligersvergadering Den Henri

4 November 2019

Verslag door: Aster

Deelnemers : 6  bezoekers

Afwas: Aster, M.Eten klaarmaken: W. RuthBar:  B.
Menu

Maandag 04/11/2019Fish Sticks
Dinsdag 05/11/2019Frietjes 
Vrijdag 08/11/2019 verassing


Maandag 11/11/2019Rijst, zoetzure suas, kip

Voorbije activiteiten:

Groot interclubfeest: Lekker stoofvlees met frietjes was gezellig

Halloweenfeest in de Moester: Zéér gezellig: wandeling met verassing en achteraf soep. 

Herdenkings-moment: veel volk. 

Komende activiteitenUitleg activiteit
Vrijdag 8 November We spelen hint met de bezoekers die hier zin hebben. Ingrid maakt de kaartjes
Vrijdag 15 novemberWandeling met Deborah en C NieuwGent. afspraak om 13u aan den Henri. 
Donderdag 21 NovemberBezoek aan kringwinkel + eten in de kantine. Afspraak om 13 u op het van bevereplein aan de frituur. Aster gaat mee
Vrijdag 15 NovemberOm 16u vergadering in de Ferre rond de reis. 
Zaterdag 23 November Foto-avond van de reis Picarië. (van 17u)
29 November Vrijdagochtend in de hema gaan ontbijten daarna naar de vrijdagsmarkt. 2 euro50.  22 November 8u45 afpraak aan ingang. Aster gaat mee. 
Vrijdag 29 novemberKaraoke in den Henri vanaf 17u. De Ferre is dan gesloten. Braadworstenfestijn op K.’s wijze!!!
7 decemberVergadering omtrend kerst voorbereiding in de Ferre, tijdens openingsuren. Er kunnen 30 mensen inschrijven voor kerstavond mee te eten. Affiches komen nog. 
Donderdag 12 decemberBezoek aan Gentse winterfeesten (Kerstmarkt in Gent) eventueel te combineren met schaatsen? Of ritje op het reuzenrad? 12 december om 14u aan de trappen van het Belfort. Shauni gaat mee. 
Vrijdag 20 decemberWarmathon met de GAP. Voor de Warmste Week in de blaarmeersen om 14u.  Je kan wandelen of lopen. Inschrijven op voorhand. Inschrijven kost 15 euro waarvan 10 euro naar jouw goed gekozen doel. De ene helft word betaald door Gap, de andere helft wordt sportkas pcds (Dus de kosten zijn amper 2 euro) 

Voorstellen voor activiteiten en mededelingen 

We hielden een pauze tijdens de vergadering. De vergadering verliep vlotjes en rustig. Minder chaotisch al vorige keer. Is dit voor herhaling vatbaar? 

We prikken een neiuwe datum voor spelletjes avond hoger-lager. Er hangt affische uit. Met de mensen die intresse hebben wordt er nieuwe datum afgesrpoken. 

10 & 11 december: hersteldagen in Mechelen. “We schreven ons in voor de hersteldagen, we gaan het concept van poco loco brengen. Shauni heeft te horen gekregen dat ze bezig zijn met de screening. Wachten op meer nieuws.

Training van de geestige buffalo’s is weer gestart. Dit is een gemengde ploeg. (op de terreinen van Jago Sint Amandsberg. Alfons Braeckmanlaan 2.) Dit gaat nu iedere week door van 15u30 tot 17u30. Men verwacht dat je de eerste keer zelf jouw sportkledij meebrengt. Na 5 trainingen heb je recht op een uitrusting van de club. 5 euro voor een seizoen (verzekering). In de wintermaanden (na 3december) trekken ze naar Tolhuis. Je kan terecht bij D. met al je vragen. 

Francis: Wandeling in de westerbegraafplaats of camposanto eventueel met gids of zonder. Alvast een paar geïnteresseerden. Datum wordt nog geprikt.

Francis en R. hadden het idee om eens een toneelworkshop te houden. Het is vooral om spelplezier te hebben. Eerste sessie kan bijvoorbeeld een spel zijn om elkaar beter te leren kennen. Het is hier niet de bedoeling om een toneelstuk te maken. Iedereen kan hier aan deelnemen. Francis contacteerd de mensen die hier geïntreseerd in zijn. 

S. en Francis: 3 wijzen van Poco Loco. 3 personen verzinnen een verhaal, 2 daarvan zijn geen waar 1 ervan klopt. Dan moet het publiek raden welk verhaal klopt. 

Kaarters Toernooi in de Ferre. Datum volgt nog…

Koffiebranding met W. en Shauni ergens in december. 

Er worden mensen gezocht van over heel gent die willen praten over hun eerste liefde. Hier wordt een voorstelling over gemaakt vanuit Opera van Vlaanderen en muziek Lot. Ruth is aanspreekpunt. 

Sergai wilt graag een docu maken over Gent, hij wilt hierin ook een sociaal project verweven. Hij vraag of hij mag komen filmen in de Henri.
Ruth nodigt hem uit voor een eerste keer om kennis te maken en voor betere uitleg. 

QUOTE van de Week

‘Als je nu leeft zoals je denkt ga je snel denken zoals je leeft’ – Jos D’haeze 

‘Er wordt veel gesproken zonder te spreken’