Vergadering 2/12/2019 Den Henri

MichielVergaderverslag nieuw gent

Vrijwilligersvergadering Den Henri

2 December 2019

Verslag door: Aster 

Deelnemers : 7 bezoekers

Afwas: Aster B.Plantjes: F.Eten klaarmaken: M. en ShauniBar:  B.
Menu

Maandag 02/12/2019Stoverij met appelmoes en gebakken patatjes
Dinsdag 03/12/2019Rode kool met worst en patatjes
Vrijdag 06/11/2019Pannenkoeken en koffie (gebrand door W.)


Maandag 09/12/2019Pasta putanesca 

Voorbije activiteiten

Rudy Coddens: zeer aangename en geïntreseerde man. Veel gebabbeld over de vermaatschappelijking van de zorg, gespecifeerd op geestelijke gezondheidszorg.

Herfstwandeling op de Westerbegraafplaat: zeer aangenaam, mooie fotos getrokken

Ontbijten in de Hema: was lekker maar wat weinig. Hierna nog op de vrijdagsmarkt en rommelmarkt wat rond gesnuisterd

Karaoke: ‘t kotje zat vol! Bohemian rapsody was dé het hit van de avond, iedereen zong met volle borst mee. Voor herhaling vatbaar in Maart!

Komende activiteitenUitleg activiteit
Vrijdag 6 DecemberWandeling in de Bourgoien. Er wordt afgesproken aan de Panito om 11 in de brugsesteenweg. 
Vrijdag 6 DecemberDe Sint komt op bezoek en vanaf 16u kan je een lekker tasje koffie komen proeven die W. zelf voor ons komt branden! Pannenkoeken maken het feest af, en de Sint brengt een cadeautje mee.(0,50 euro voor een koffie. 0,50 euro voor een pannenkoek)
Zaterdag 7 decemberVergadering omtrent kerst voorbereiding in de Ferre, tijdens openingsuren. Er kunnen 30 mensen inschrijven voor kerstavond ( 24 december) mee te eten. Prijs 12,5 euro. Affiches komen nog. 
Zaterdag 7 DecemberOpeningsfeest BOMA. ( in de bomastraat) vanaf 1 uur gaan hier verschillende activiteiten, lezingen, ceremonies,.. Door.
Kurt gaat mee. 
Zaterdag 7 decemberDe Kartuizer wandelroute (In Lierde, juist boven geeraardsbergen) 14km, Afspraak om 10u in de Ferre. 3 euro busje.
Dinsdag 10 decemberEscape Room over stigmatisering, zie affiche, opbrengst gaat naar de Warmste Week
Dit gaat door in het buurtcentrum in de Bloemekeswijk. Hier kan je soep, brood en broodpudding verkrijgen. ( De Ferre gaat pas open om 17u om te stimuleren dat jullie hier eens een kijkje komen nemen.)
Woensdag 11 decemberHersteldagen in Mechelen. Wij zijn verkozen om met ons creatief project hier aan deel te nemen. Vertrek om 7u30 aan het Fratersplein (busje). Aankomst terug in Gent rond 19u. Ook bezoekers kunnen hier aan deelnemen. We zouden een mini Poco Loco willen nabootsen. Een gezellig hoekje met zetels, een grote pot koffie en gezellige babbels. Inschrijven op voorhand, we vragen 5 euro. 
Donderdag 12 decemberBezoek aan Gentse winterfeesten (Kerstmarkt in Gent) eventueel te combineren met schaatsen? Of ritje op het reuzenrad? 14u aan de trappen van het Belfort. Shauni gaat mee. 
Zaterdag 14 decemberKerstmarkt in de Moester om 14u.  Afspraak aan het zuid aan de oude bib voor mensen die samen willen gaag. 
Zaterdag 14 DecemberWinterfeest in het godshuishammeke in het sluizeken. Hier zal muziek zijn en kan je een hapje eten, gezelligheid gegarandeerd!
Woensdag 18 decemberReis-vergadering in de Ferre om 16u30. We proberen vandaag knopen door de hakken over de plannen voor volgend jaar.
Vrijdag 20 decemberWarmathon met de GAP. Voor de Warmste Week in de blaarmeersen om 14u.  Je kan wandelen of lopen. Inschrijven zijn afgelopen. 
27 December Hoger- lager in de Ferre . 
Woensdag 29 januariVrouwenvolleybal VDK om 20u30. Affiche volgt nog

Voorstellen voor activiteiten en mededelingen 

Sergei maakt een documentaire over de link tussen middeleeuwse inloophuizen en het aanloophuis Poco Loco in Gent. Gevoelsfilm, sfeerfilm, creëren van een sfeerbeeld van Poco Loco. Geen interviews of persoonlijke verhalen. De opnames zouden ongeveer een half jaar duren, 1 of 2 keer per maand komen ze langs om te filmen. Verhoopte eindresultaat wordt een kortfilm van 10 of 12 minuten die gebruikt zou worden voor festivals. De film wordt eerst aan de groep vertoont vooraleer hij aan de buitenwereld vertoont wordt. Wie niet gefilmd wil worden, komt niet op beeld

We gaan naar de Hoge Venen met overnachting in een jeugdherberg. Dit zal ongeveer 80 euro kosten.  Er wordt een datum afgesproken met de mensen die hier zin in hebben, ook de activiteiten worden in samenspraak besproken. Inschrijvingen op affiche tot 6 december 

Krulbollen: B maakt een affiche om te polsen wie er interesse heeft

Is er interesse om een bingo-avond te organiseren? Datum wordt besproken met mensen die hier zin in hebben ergens in 2020. 

Nieuwe datum wordt geprikt om Hoger Lager te spelen.

Willen er mensen meedoen aan de bibberduik. Dit gaat door op 26 januari in de Blaarmeersen. 

QUOTE van de Week 

‘ De vrijheid ligt ook in de begrenzing.’