Vrijwilligersvergadering de Ferre 3 December 2019

MichielVergaderverslag ferrerlaan

Verslag door: Thomas

Deelnemers: 13

Voorbije activiteiten

 • 27 November: zorgverstrekkers: heel veel volk maar interessant
 • 28 November: wandeling Westerbegraafplaats: geen bezoekers op deze vergadering aanwezig
 • 29 November: karaoke Nieuw Gent: zeer toffe avond
 • 29 November: ontbijt in de Hema: het was lekker maar iets duurder dan verwacht
 • 29 November: uitreiking samenlevingsprijs: niemand aanwezig

DatumUitleg activiteit
Donderdag 5 decemberNacht van de musea. Met o.a. Guislainmuseum (optredens,..) , S.M.A.K.,….  Gratis vanaf 19u. Joke wacht om 19u aan de ingang van het Guislain museum. Graag inschrijven op de lijst of bellen tegen woensdag in De Ferre!
Vrijdag 6 decemberSpelletjesnamiddag in De Ferre vanaf 14u, kom gerust af! 
Vrijdag 6 decemberDe goede Sint komt voor de ‘brave kindjes’, wie wil in de namiddag om 15.30u komen helpen klaarzetten? P. is alvast van de partij.
Vrijdag 6 decemberExpositie ‘Circle of Life’ van Lieve Blancquaert met Joke. Afspraak om 14u aan de Sint-Pietersabdij te Gent. 2 euro met uitpas (zie affiche!)
Vrijdag 6 decemberKleine wandeling met Deborah in teken van Compostella: Bourgoyen (2,5 km) afspraak om 11u aan Panito of halte bus 3 aan de overkant.
Zaterdag 7 decemberBrainstorm kerstavond: om 15u in De Ferre zitten we samen om kerstavond te organiseren. (lijst prikbord). Daarna volgen de voorstellen i.v.m. menu en prijzen. 
Zaterdag 7 decemberWandelroute Kartuizer met Kurt en Deborah. We zouden 14 km wandelen. We spreken af om 10u in Poco Loco Ferrerlaan. Schrijf je in op de affiche. Breng je lunchpakket en €3 mee. Zie affiche!
Zaterdag 7 decemberVan 13u tot 23u is er een openingsfeest van Boma in Tolhuis-Sluizeken-Ham (Bomstraat 10). Dit was een leegstand gebouw waar heel wat organisaties zich zullen vestigen.
Dinsdag 10 decemberEscape for life: naar aanleiding van de warmste week. Prijs 2 euro voor het goede doel. De escaperooms worden uitgetest!  afspraak om 15u aan de Ferre om naar de Buurtcentrum te gaan van de Bloemekeswijk. Er wordt soep en broodpudding voorzien. GEEN VRIJWILLIGERSVERGADERING! Daarom gaat de Ferre pas open om 17u. 
Dinsdag 10 en Woensdag 11 decemberHersteldagen in Mechelen, kaarten kunnen verkregen worden voor een goedkopere prijs. 
woensdag 11 decemberKleine wandeling met Deborah in teken van Compostella: Bourgoyen (5 km) afspraak om 10u aan Panito of halte bus 3 aan de overkant.
Donderdag 12 decemberGentse Winterfeesten met Shauni, afspraak om 14u aan de trappen van het Belfort. Je kan gewoon mee wandelen, maar ook mee op het reuzenrad of schaatsen (zeker niet verplicht maar op voorhand te reserveren met uit pas) inschrijven voor rad of schaatsen zie affiche.
Vrijdag 13 decemberCreanamiddag: we maken kerstversiering met Joke!  (schrijf je naam op de lijst als je interesse hebt zodat we weten hoeveel werk we kunnen voorzien)
Zaterdag 14 decemberKerstmarkt in de moester! start om 14u.
Zaterdag 14 decembervan 16u tot 19u gaat er ook een kerstmarkt door in Tolhuis-Ham met Kurt.
Woensdag 18 december2e reisvergadering in De Ferre vanaf 16u30!
Donderdag 19 decemberMichiel en J. gaan naar het lichtfestival in de Zoo van Antwerpen. Eigen bijdrage inclusief trein, zoo en festival is 7 euro.  We zouden afspreken om 14u30 aan het Sint-Pietersstation. Betalen kan tot en met woensdag 11 december!!
Vrijdag 20 decemberWarmathon met de GAP in de blaarmeersen. Inschrijven bij Kurt (2 euro). Je kan wandelen of lopen. Dit begint om 14u in de namiddag;
Vrijdag 27 decemberIn Den Henri zouden we “hoger lager” spelen, meer info volgt!


Vrijdag 3 januariwandeling met Deborah, Afspraak Europabrug (om 11u) watersportbaan bushalte bus 9 of  om 9u30 aan Panito (2,5 en 5 Km).  Meer info op de affiches in De Ferre.

Heb je Interesse voor één van de activiteiten, kom gerust eens langs bij Poco Loco voor wat extra info of voor jouw inschrijving.

Mededelingen, afspraken en opmerkingen

Rondje

 • Midden januari (Vrij 17, Zat 18, Zon 19 januari) geven M. en P. (broodje gezond) een concert over het “achtste continent” in “De Vieze Gasten”.
 • M. en J. organiseren weekend in de Hoge Venen, in een jeugdherbergsysteem. Schrijf jouw naam op de affiche op het prikbord als je interesse hebt! Vaste datum en prijs volgt na aantal inschrijvingen op een vergadering.
 • ivm reis naar Compostella, Er komt een wandelkaart voor de mensen die regelmatig mee gaan wandelen waarbij je stempels kan verzamelen en leuke prijsjes kan winnen! 
 • B. zou gaan snookeren in den Evergreen (sleepstraat)
 • 10 Januari vanaf 10u  zou er een Manille toernooi doorgaan in PCGS campus Sleidinge. Meer info volgt!
 • Vorige zaterdag bij het tienjarige bestaan van AA-Gent foundation met de Geestige Buffalo’s was ook Poco Loco aanwezig. Gedurende de huidige legislatuur kregen we het goede nieuws dat het project nog minimum vijf jaar blijft voortbestaan! Geïnteresseerden kunnen info verkrijgen bij D. en Geert.
 • Woensdag 27 Januari zouden we naar een match gaan kijken van de volleybal (VDK). Meer info volgt!
 • Luc stelt voor om een prikbordje speciaal om gedichten op te hangen aan de muur.
 • Bal Final op 31 December in “de centrale”, dit zijn optredens van folkgroepen. Inkom is 15 euro

QUOTE van de Week

“Als je geen ster aan de hemel kunt zijn wees dan een lampje in je huis!”