Vrijwilligersverslag Den Henri 9/12/2019

MichielVergaderverslag nieuw gent

Vrijwilligersvergadering Den Henri

9 December 2019

Verslag door: Michiel

Deelnemers : 9

Afwas: d. & F.Plantjes: M.Eten klaarmaken: michiel en M.Bar:  B.
Menu

Maandag 09/12/2019pasta putanesca en tiramisu
Dinsdag 10/12/2019boerenomelet
Vrijdag 13/12/2019Witte bonen in tomatensaus met cordonblue


Maandag 16/12/2019Kalkoenrollade archiduc met sperziebonen en aardappelpuree 

Voorbije activiteiten

wandeling in de bourgoyen: spijtig van het slecht weer. Hond Lola reageerde goed op de groep en omgekeerd. Deed veel deugd.

Sint-bezoek: J. deed dat goed. W. zijn kleinkind sprak er heel het weekend over. J. geeft aan dat 3x sint spelen te zwaar is. W. vindt het jammer dat er weinig mensen naar buiten gekomen zijn om naar het koffiebranden te kijken. 

Kerstvergadering: menu is gekend. Zijn er mensen die 23 december mee kunnen helpen met de voorbereiding?

Karthuizer wandeling:  modderige wandeling,maar geen neerslag, 12 km gewandeld.

Komende activiteitenUitleg activiteit
Dinsdag 10 decemberEscape Room over stigmatisering, zie affiche, opbrengst gaat naar de Warmste Week
Dit gaat door in het buurtcentrum in de Bloemekeswijk. Hier kan je soep, brood en broodpudding verkrijgen. ( De Ferre gaat pas open om 17u om te stimuleren dat jullie hier eens een kijkje komen nemen.) 2€ voor alle escaperooms. Vanaf 15u open tot 20u.
Woensdag 11 decemberHersteldagen in Mechelen. Wij zijn verkozen om met ons creatief project hier aan deel te nemen. Vertrek om 7u30 aan het Fratersplein (busje). Aankomst terug in Gent rond 19u. Ook bezoekers kunnen hier aan deelnemen. We zouden een mini Poco Loco willen nabootsen. Een gezellig hoekje met zetels, een grote pot koffie en gezellige babbels. Inschrijven op voorhand, we vragen 5 euro. 
Donderdag 12 decemberBezoek aan Gentse winterfeesten (Kerstmarkt in Gent) eventueel te combineren met schaatsen? Of ritje op het reuzenrad? 14u aan de trappen van het Belfort. Shauni gaat mee. 
Vrijdag 13 decemberHorrorfilm zorgvuldig uitgekozen door Bruno voor vrijdag de 13de
Zaterdag 14 decemberKerstmarkt in de Moester om 14u.  Afspraak aan het zuid aan de oude bib voor mensen die samen willen gaag. 
Zaterdag 14 DecemberWinterfeest in het godshuishammeke in het sluizeken. Hier zal muziek zijn en kan je een hapje eten, gezelligheid gegarandeerd!
Woensdag 18 decemberReis-vergadering in de Ferre om 16u30. We proberen vandaag knopen door de hakken over de plannen voor volgend jaar.
Donderdag 19 decemberUitstap naar antwerpen naar lichtfestival in de zoo van antwerpen.
Vrijdag 20 decemberWarmathon met de GAP. Voor de Warmste Week in de blaarmeersen om 14u.  Je kan wandelen of lopen. Inschrijvingen zijn afgelopen. 
Maandag 23 decemberVoorbereiding kerstdiner in de Ferre om 13u tot 17u.
Dinsdag 24 decemberKerstavonddiner in de ferre. Met kersquiz gepresenteerd door Bruno.
Vrijdag 10 januariManillentoernooi in PCGS campus Sleidinge.
Zaterdag 25 januariWandeling naar het muziekbos. Vertrek om 10u aan de ferre met busje (3€)
Woensdag 29 januariVrouwenvolleybal VDK om 20u30. Affiche volgt nog
Vrijdag 7 februariGeutelingenwandeling

Voorstellen voor activiteiten en mededelingen 

Sergei maakt een documentaire over de link tussen middeleeuwse inloophuizen en het aanloophuis Poco Loco in Gent. Gevoelsfilm, sfeerfilm, creëren van een sfeerbeeld van Poco Loco. Geen interviews of persoonlijke verhalen. De opnames zouden ongeveer een half jaar duren, 1 of 2 keer per maand komen ze langs om te filmen. Verhoopte eindresultaat wordt een kortfilm van 10 of 12 minuten die gebruikt zou worden voor festivals. De film wordt eerst aan de groep vertoont vooraleer hij aan de buitenwereld vertoont wordt. Wie niet gefilmd wil worden, komt niet op beeld

We gaan naar de Hoge Venen met overnachting in een jeugdherberg. Dit zal ongeveer 80 euro kosten.  Er wordt een datum afgesproken met de mensen die hier zin in hebben, ook de activiteiten worden in samenspraak besproken. Inschrijvingen op affiche tot 6 december. Deze gaat door.

Krulbollen: affiche is gemaakt om te polsen wie er interesse heeft en welke zondag past.

Is er interesse om een bingo-avond te organiseren? Datum wordt besproken met mensen die hier zin in hebben ergens in 2020. Er wordt een affiche gemaakt. 

Willen er mensen meedoen aan de bibberduik? Dit gaat door op 26 januari in de Blaarmeersen. Kurt ziet dit zitten.

QUOTE van de Week 

De tijd gaat snel gebruik hem wel!