Vrijwilligersvergadering de Ferre 21/01/2020

MichielVergaderverslag ferrerlaan

Vrijwilligersvergadering de Ferre 21/1/2020

Verslag door: Michiel

Deelnemers:

Onthaalfunctie:  P.Plant: F. 
Afwas: P. & SilvieVegen:Post: K.
Dinsdag 21/1/2020Savooistoemp met koteletten
Woensdag 22/1/2020stoofschotel a la asa
Vrijdag 24/1/2020 kippenbil met currysaus en rijst
Dinsdag 28/1/2020foodsavers

Voorbije activiteiten

ontbijt watersportbaan: veel volk, leuke compagnie

jongleeract vooruit: mooi

reisvergadering spanje: deftig uitgelegd, veel volk aanwezig

creanamiddag: kerstballen opgeruimd

nieuwjaarsreceptie bloemekeswijk: rond een bepaald moment heel druk, maar wel plezant

voetbal AA gent – Moeskroen: leuke match

het 8ste continent: hele leuke liedjes

DatumUitleg activiteit
Donderdag 23 januariom 19u in de vooruit, theatervoorstelling “silence please”, met als thema de stilte. Er komen enkele bekende gasten (bv. Cath Luyten), VOOR 17 januari inschrijven. Meer info bij Shauni
Zaterdag 25 januariWandeling naar het muziekbos, verzamelen om 10u aan De Ferre. Breng 3 euro voor de bus en je lunchpakket mee.
Zondag 26 januariBrrr Bibberduik: 13u30 verzamelen aan de Piereput –  Blaarmeersen voor een frisse duik. Belangrijk is dat je ook een verklaring van goede gezondheid moet indienen bij Kurt!
Woensdag 29 januariMatch van de VDK volleybal tegen Tongeren. We verzamelen 20u aan het Fratersplein en vertrekken met het busje. Om 20u30 begint de match. Zie affiche.
Zaterdag 1 februariSnooker in de Arena, vertrek om 14u in de henri, of om 14.30 aan de Arena. prijs 8,60 euro per tafel te delen.
Woensdag 5 februariBowlen in de Overpoort met Shauni om 14u, het is met de uitpas één euro per spelletje.
Donderdag 6 februariOm 14u komt het “huis met vele kamers” om uitleg te vragen hoe wij hier werken. Voel je jou geroepen om wat uitleg te geven, contacteer Ruth. 
Donderdag 6 februariTheatervoorstelling “Move on”, start om 19u in de Vooruit. Dit gaat over diversiteit en drempels. Inschrijven op voorhand
vrijdag 7 februariEr zouden wat mensen komen van verschillende organisaties om wat uitleg te krijgen over Poco Loco. Voel je je geroepen, laat zeker weten aan het team.
Vrijdag 7 februariDe geutelingenwandeling, verzamelen om 10u aan De Ferre. Breng 3 euro voor de bus en je lunchpakket mee. Breng ook wat extra centjes mee voor een geuteling (soort grote pannekoek).
Vrijdag 7 februariEr zouden wat mensen komen van verschillende organisaties om wat uitleg te krijgen over Poco Loco tijdens een spelletjesnamiddag. 
maandag 10 februariAlgemene vergadering den Henri, om 16u.  Als je foto’s of ideeën hebt, geef deze gerust door aan het team.
Zaterdag 15 februariEr komt een mevrouw van de ombudsdienst van Het PAKT (vroeger POPOV) om enkele vraagjes te stellen. Kom gerust af voor een hapje of een drankje. 
zaterdag 15 februariOm 15u vergadering uitstap naar de Hoge Venen (georganiseerd door M), zie prikbord, alle geïntresseerden welkom!
Vrijdag 21 februariCrea voor de algemene vergadering vanaf 14u. We bereiden hapjes en wat versiering voor.
vrijdag 21 februarialgemene vergadering De Ferre, om 17u. Als je foto’s of ideeën hebt, geef deze gerust door aan het team.
Dinsdag 25 februariEr is een reisvergadering in Frankrijk om 18u in Den Henri. Silvie vertrekt om 16u vanuit de Ferre!  iedereen welkom, ook zij die niet ingeschreven waren!
Zaterdag 29 februariVreedzaam protest van de schrikkelwake, op de Kouter. Dit om verschillende sociale en politieke zaken aan te kaarten. Francis zou vertrekken vanuit Poco Loco na 17u.

Heb je Interesse voor één van de activiteiten, kom gerust eens langs bij Poco Loco voor wat extra info of voor jouw inschrijving.

Mededelingen, afspraken en opmerkingen

  • voortaan komt er in de kaft het verslag van de Teamvergaderingen ter inzage in de Ferre. 
  • L. zou graag een spelletjesnamiddag organiseren op een woensdag ipv. een vrijdag. Er wordt hiervoor een datum gezocht. 
  • In de stadswinkel kan je een gesigneerde tas krijgen voor 10 punten op je uitpas.
  • Als mensen leuke foto’s hebben van het jaar 2019 mag je ze zeker voor 8 februari binnenbrengen in de Ferre.
  • Zondag 23 februari gaat een filocafé door, meer info te verkrijgen bij M.
  • Er is een voorstel vanuit het wijkgezondheidscentrum, om een groepsrelaxatie te doen in de Ferre. Als je interesse hebt, laat gerust weten.
  • Er zou iemand komen om en schilderworkshop te geven tijdens één van de creamomenten. 
  • We willen herhalen dat het heel belangrijk is om geen geld uit te lenen en ook niet te vragen om geld te lenen. Doe dit alsjeblieft niet want dit zorgt voor problemen.
  • We zouden in de Bal Infernal op 19 april een pannenkoekenbak in combinatie met een wandeling organiseren.
  • M. zou graag een gespreksgroep oprichten waar wat dieper op de dingen kan ingegaan worden.

QUOTE van de Week

“Volg altijd je hart, maar vergeet je verstand niet mee te nemen.”