Vrijwilligersvergadering Den Henri 20/01/2020

MichielVergaderverslag nieuw gent

Vrijwilligersvergadering Den Henri

20 januari 2020

Verslag door: michiel

Deelnemers : 9  bezoekers

Afwas: erik en pascal Plantjes: frankEten klaarmaken: Shauni en D., willy groentjes snijdenBar: bruno
Menu

Maandag 13/01/2020Currystoofpot met zoete aardappel en quinoa
Dinsdag 14/01/2020Worst, appelmoes en gebakken aardappelen
Vrijdag 17/01/2020verrassing


Maandag 20/01/2020Bloemkool en witte saus, gehaktballetjes en pureeaardappelen.

Voorbije activiteiten

Match geestige buffalo’s: goed, verloren tegen begeleiding.

Voorstelling jongleurs in de Vooruit: zeer visueel, clownesk, was tof

Reis Vergadering Compostella: 

Nieuwjaarsreceptie Bloemekeswijk: we hebben geholpen met de bar, in het begin vrij druk, later goed te doen.

Nieuwjaarsreceptie in Nieuw Gent: was goed, veel volk, onze soep was lekker.

Voorstelling het 8ste continent: open publiek, mensen van de brugse poort brachten een voorstelling. Heel leuk. Goede muzikanten.

Komende activiteitenUitleg activiteit
Dinsdag 21 januariVoorstelling van het nieuwe seizoen van het NTG om 18u45 in het NTG met Ruth. Gratis maar inschrijven verplicht op affiche.
Donderdag 23 januariVoorstelling ‘Silence please!’ vanaf 19u in de concertzaal aan de achterkant van de Vooruit. Inschrijvingen afgelopen.
Zaterdag 25 januariAppelcrumble maken met Shauni in de Ferre om 14u 
Zaterdag 25 januariWandeling naar het muziekbos. Vertrek om 10u aan de ferre met busje (3€) Met Kurt. Picknick neem je zelf mee.
Zondag 26 januariBrrr Bibberduik: 13u30 verzamelen aan de Piereput –  Blaarmeersen voor een frisse duik. Belangrijk is dat je ook een verklaring van goede gezondheid moet indienen bij Geert of Kurt!
Woensdag 29 januariMatch van de VDK volleybal tegen Tongeren. We verzamelen om 20u aan het Fratersplein en vertrekken met het busje. Om 20u30 begint de match. Zie affiche.
Donderdag 30 januari17u overleg in het internaat over gedeelde zaken rond het Henri Storyplein. Michiel en twee bezoekers sluiten aan.
Vrijdag 31 januariDe 3 wijzen komen naar Nieuw Gent. Een super leuk spel georganiseerd door Francis en S.
Zaterdag 1 februariSnookeren!  Om 14u afspraak in den Henri, te voet of met de fiets naar de Snookerhal Arena op de Zwijnaardsesteenweg.      8 euro 60 per tafel per uur.  
Woensdag 5 februariAfspraak om 14u aan bowling in Overpoort Bowl met Shauni. 0.60 cent per spel.
Donderdag 6 februariTheatervoorstelling “Move on”, start om 19u in de Vooruit. Dit gaat over diversiteit en drempels. Inschrijven op voorhand. Is er hier interesse voor? Shauni wil gaan.
Vrijdag 7 februariDe geutelingenwandeling, verzamelen om 10u aan De Ferre. Breng 3 euro voor de bus en je lunchpakket mee.
Maandag 10 februariKookworkshop: om 12 u start Shauni met het voorbereiden van hapjes voor de algemene vergadering
Maandag 10 februariAlgemene Vergadering Poco Loco Den Henri vanaf 16u met hapjes
Zaterdag 15 februariOm 15u planning weekend hoge venen in de Ferre. Met M. en Ruth.
Woensdag 19 februariGeutelingenwandeling met Francis en Shauni. Inschrijven op voorhand zodat we weten of we het busje moeten bestellen of niet. Vertrek om 10u, plaats nog te bepalen van vertrek. 
Dinsdag 25 februariEr is een reisvergadering over de Frankrijkreis om 18u in Den Henri. Silvie vertrekt om 16u vanuit de Ferre!  iedereen welkom, ook zij die niet ingeschreven waren! 
13-14 maartEETFESTIJN in buurthuis Sluizeke-Tolhuis-Ham,Affiche en inschrijving op de website

Voorstellen voor activiteiten en mededelingen 

Sergei maakt een documentaire over de link tussen middeleeuwse inloophuizen en het aanloophuis Poco Loco in Gent. Gevoelsfilm, sfeerfilm, creëren van een sfeerbeeld van Poco Loco. Geen interviews of persoonlijke verhalen. De opnames zouden ongeveer een half jaar duren, 1 of 2 keer per maand komen ze langs om te filmen. Verhoopte eindresultaat wordt een kortfilm van 10 of 12 minuten die gebruikt zou worden voor festivals. De film wordt eerst aan de groep vertoont vooraleer hij aan de buitenwereld vertoont wordt. Wie niet gefilmd wil worden, komt niet op beeld

16 of 23 februari krulbollen: Jan belt hiervoor

B. vraagt of er interesse is om naar het sociaal restaurant Parnassus

M. stelt voor om deel te nemen aan georganiseerde wandelingen, hij zoekt compagnons. Hij kan eventueel zorgen voor vervoer (kosten delend)

Geestige Buffalo’s trainen in januari in Tolhuis, vanaf februari opnieuw in Jago – Sint Amandsberg, op dinsdag van 16u tot ca. 18u.

Reizen 2020: 

  • Planes in Spanje 18-25 juni, met vliegtuig
  • Zuid Frankrijk: 22-30 mei, met busjes

Voorstel E: uitstap naar de zee, liefst met overnachting

Shauni wil meer theater, concerten, comedie en films (Cultuur) doen met Poco Loco. Nog geïnteresseerden? Misschien eventueel een cultuurgroep oprichten. 

Inschrijven voor ons eetfestijn kan nu via de website!! Mensen die mee willen gaan op reis worden verwacht op 13 en 14 maart mee te helpen.

QUOTE van de Week 

“Een stad zonder cultuur is een dode stad.”