Vrijwilligersvergadering Den Henri: 03/02/2020

MichielVergaderverslag nieuw gent

Vrijwilligersvergadering Den Henri

3 februari 2020

Verslag door: Shauni

Deelnemers : 11 bezoekers

Afwas: E. en F.Plantjes: F.Eten klaarmaken: Shauni en W.Bar: B;
Menu

Maandag 3/02/2020Pastinaakstoemp met kippenbouten 
Dinsdag 4/02/2020Veggiestoofpot
Vrijdag 7/02/2020Verrassing


Maandag 10/02/2020Hapjes voor algemene vergadering 

Voorbije activiteiten

Match VDK volleybal tegen Tongeren: Was zeer leuk, ze zijn jammer genoeg verloren. We stonden met Poco Loco in de krant!!!

Overleg internaat:

3 wijzen komen naar Nieuw Gent: het was zeer wijs, ze hebben er heel veel werk ingestoken. D. is gewonnen met het spel. En heeft een gratis eetfestijn gewonnen.

Snookeren: D. en Michiel waren de enige, wel jammer… 

Komende activiteitenUitleg activiteit
Woensdag 5 februariAfspraak om 15u aan bowling in Overpoort Bowl met Shauni. 0.60 cent per spel. AANDACHT! De activiteit is een uur verlaat!! Van 14u naar 15u.
Donderdag 6 februariTheatervoorstelling “Move on”, afspraak om 19u30 aan de ingang van de Vooruit. Dit gaat over diversiteit en drempels. Inschrijven op voorhand. Shauni gaat; 3,60€ met uitpas. 
Vrijdag 7 februariKnutselen voor Valentijn met C. en Shauni in den Henri om 16u30.
Vrijdag 7 februariDe geutelingenwandeling, verzamelen om 10u aan De Ferre. Breng 3 euro voor de bus en je lunchpakket mee en eventueel geld voor een geuteling. Inschrijven op voorhand!!!
Maandag 10 februariKookworkshop: om 12 u start Shauni met het voorbereiden van hapjes voor de algemene vergadering. Voor de helpers voorzien we broodjes met beleg.
Maandag 10 februariAlgemene Vergadering Poco Loco Den Henri vanaf 16u met hapjes.
Donderdag 13 februariOm 11u30 gaan eten in sociaal restaurant Parnassus met daar aansluitend film in de sfinx om 14u met Shauni. (film hangt af van weekprogramma). Breng je Uitpass mee.
Zaterdag 15 februariOm 15u planning weekend hoge venen in de Ferre. Met M. en Ruth.
Woensdag 19 februariGeutelingenwandeling met Francis. Inschrijven op voorhand zodat we weten of we het busje moeten bestellen of niet. Vertrek om 10u, plaats nog te bepalen van vertrek. 
Dinsdag 25 februariEr is een reis- vergadering over de Frankrijk-reis om 18u in Den Henri. Silvie vertrekt om 16u vanuit de Ferre!  iedereen welkom, ook zij die niet ingeschreven waren! 
Zaterdag 29 februariVreedzaam protest van de schrikkelwake, op de Kouter. Dit om verschillende sociale en politieke zaken aan te kaarten. Francis zou vertrekken vanuit de Ferre na 17u.
13-14 maartEETFESTIJN in buurthuis Sluizeke-Tolhuis-Ham,Affiche hangt uit en inschrijving op de website.
Zondag 19 aprilPannenkoekenbak in de bal infernal. Wij mogen daar pannenkoeken gaan bakken en de winst is voor ons. Waarschijnlijk gecombineerd met een wandeling van De Moester naar bal infernal. 
Zondag 19 aprilWandeling van de Moester naar de sint-jacobskerk met een pannenkoek in de bal infernal achteraf, met Kurt en Michiel.

Voorstellen voor activiteiten en mededelingen 

Sergei maakt een documentaire over de link tussen middeleeuwse inloophuizen en het aanloophuis Poco Loco in Gent. Gevoelsfilm, sfeerfilm, creëren van een sfeerbeeld van Poco Loco. Geen interviews of persoonlijke verhalen. De opnames zouden ongeveer een half jaar duren, 1 of 2 keer per maand komen ze langs om te filmen. Verhoopte eindresultaat wordt een kortfilm van 10 of 12 minuten die gebruikt zou worden voor festivals. De film wordt eerst aan de groep vertoont vooraleer hij aan de buitenwereld vertoont wordt. Wie niet gefilmd wil worden, komt niet op beeld

16 februari krulbollen: Jan belt hiervoor maar heeft nog geen antwoord gehad.

Geestige Buffalo’s trainen vanaf februari opnieuw in Jago – Sint Amandsberg, op dinsdag van 16u tot ca. 18u.

Reizen 2020: 

  • Planes in Spanje 18-25 juni, met vliegtuig (VOLZET)
  • Zuid Frankrijk

Voorstel E: uitstap naar de zee, liefst met overnachting. In de zomer plannen.

Shauni wil meer theater, concerten, comedy en films (Cultuur) doen met Poco Loco. Nog geïnteresseerden? Misschien eventueel een cultuurgroep oprichten. Interessant om te weten is dat de zuidpoort dit ookal doet: Pretloket. Shauni spreekt met Valerie ene

Inschrijven voor ons eetfestijn kan nu via de website!! Mensen die mee willen gaan op reis worden verwacht op 13 en 14 maart mee te helpen.

M. wil graag een gespreksgroep oprichten die éénmaal per maand samenkomt om diepgaander te praten. Liefst positief gericht en niet te lang. F. is geïnteresseerd. Alternatief: in Delta is er een filo-café.

Idee voor in mei: verwen-koffie gebrand door W. met wafeltjes van M.ter ere van de verjaardagen van J. en M.

We zouden met de 20/80 naar een pretpark gaan. Shauni hangt een lijst op waar jullie voorstellen van pretpark op kunnen plaatsen. Binnen de land- grenzen van België.

Shauni en Ruth, willen naar de tentoonstelling Van Eyck gaan kijken. We spreken een datum af met de geïnteresseerden. 

Valerie van de Zuidpoort: op donderdag 20 februari naar allez chantez gaan zingen. We spreken af om 19u40 aan de handelsbeurs. Het is 2 euro. Inschrijven op voorhand in de Zuidpoort.  

Workshop vrouwelijk schoon in de Zuidpoort: gezonde smoothies, gezichtsmaskers maken,… Inschrijven in de Zuidpoort op voorhand dit kost 6 euro.. 

Steven van de zuidpoort wil “de beste burger” komen voorstellen in den Henri. Is er hier interesse voor? 

M.: zijn er mensen geïnteresseerd voor een wandeling in de bourgoyen dit kan met gids of zonder gids. 

D., P. en Michiel willen gaan kijken naar de start van het omlopend nieuwsblad. Info volgt. 

QUOTE van de Week 

“Soms is men iets omdat niemand is, soms is men niets omdat iemand is”.