Vrijwilligersverslag de Ferre 26/04

MichielVergaderverslag ferrerlaan

Vrijwilligersvergadering de Ferre 26/04/2022

Verslag door:  Bo

Deelnemers: 12

Onthaalfunctie: SylviePlant: PAfwas: iedereenPost: K
https://lh6.googleusercontent.com/xYsZltekSVWOOvsSyniJEpNTXd2ooANFp5sZUcblWW9W4ElLdek8dHRM7z1bzR8U6eM4B_UuCYwQxYFWjSOQ_LNw3Eau3qj6GgoSIj_geBt0aXse-UUvtl3RuFq-0QSK7WVxUyu1
Dinsdag 26 aprilkoude schotel
Woensdag 27 aprilpasta pesto met kip en groenten
Vrijdag 28 aprilK en Michiel koken, schorseneren in kaassaus met patatjes en worst
Dinsdag 3 meiwe zien dan 

Voorbije activiteiten

 • vakantiesalon: weinig volk, drie reizen voorgesteld
 • avondwandeling oostende: zeer fijn, mooie zonsondergang gezien
 • compostellavergadering: wandeling in de moester voor sponsoring, carwash
DatumUitleg activiteit
Woensdag 27 aprilcrea: 13-16u
Donderdag 28 april Quiz in Toreken om 19u. 
Donderdag 28 aprilGraffiti workshop in de serre met Kevin
Vrijdag 29 april Floraliën met Michiel en Bo, 5,6€ uitpas mkt, we spreken af aan het smak om 11u45.
zaterdag 30 aprilexpo dali, om 10.45 aan de kerk op de korenmarkt, 5 euro on hold
Dinsdag 3 meistunt van Haha?! voor twintig jarig bestaan van Poco loco van 13u tot 15u onder de stadshal. om 10u opbouw
Donderdag 5 mei Rubens museum met Kevin en Deborah: 7,5€ info volgt rond tijdstip afspraak st pieters. 
Woensdag 11 mei Crea 13-16u, de moester komt op bezoek
Woensdag 11 mei Wandeling G128 Deinze – Gent 25km 9u30 vertrek aan Gent-st pieters + lunchpakket 
Vrijdag 13 meiFietstocht met Sylvie en Kurt
Woensdag 25 meiWandeling Pays De Collines. Vertrek aan de Ferre. Met lunchpakket. Afspraak om 9u30 in De Ferre 
Woensdag 25 meiCrea
Zaterdag 11 juniBuurtfeest nieuw Gent, de Serre neemt deel! Van 10u tot 18u. Rommelmarkt rond de kerk. Pannenkoeken en ijsjes. FERRE GESLOTEN, IEDEREEN NAAR DE SERRE
Woensdag 22 juniSportdag Ghelamco Arena (14u-18u)Verschillende organisaties komen samen om te sporten of de arena eens van binnenin te bekijken. Er is een groot aanbod aan sport, oriëntatiespel, rondleidingen, getuigenissen over wat sport betekent voor hun. FERRE is TOE! Iedereen welkom daar!Gratis. 
Donderdag 30 juniRock for specials.Prijs: 10 euro (ticket + busje)We gaan met het busje!9 plekken, inschrijven!vertrek 12u aan het fratersplein en rond 23u terug keren

Heb je Interesse voor één van de activiteiten, kom gerust eens langs bij Poco Loco voor wat extra info of voor jouw inschrijving.

Mededelingen: 

 • Elke woensdag om 14u met Kurt zwemmen in zwembad van Eyck. Kost 60 cent                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             

Nieuwe suggesties/rondje:

 • Uylenspiegel bestaat 20 jaar, viert feest op 22/10 in Leuven en 18 juni ledendag.
 • Sporten bij de buren. Meer en meer samenwerkingen met organisaties om te sporten. In de maand maart zijn het de beweeglessen van de stad Gent. Er zijn beweeglessen zeer laagdrempelig en zeer goedkoop: interesse? Laat iets weten aan Ruth!! Veel interesse voor danslessen vanuit Poco Loco! Affiche wordt uitgehangen!
 • Badmintonnen: 13u-14u: Tondeliersite (Gasmeterlaan). Elke woensdag. Wees welgekomen!
 • leesatelier flyer hangt op
 • expo kleine prins, affiche hangt uit
 • in kursaal
 • Op donderdagen en vrijdagen blijven keramiekateliers met Leonie doorgaan in de Serre, van 14u-16u
 • 28 mei: dag van de Buren. We kijken of er iets gebeurt…
 • 11 juni: buurtfeest nieuw Gent
 • We gaan naar Rock for Specials! (donderdag 30 juni). Wie wil mee? Inschrijven op de affiche.
 • Uitstap/reis naar Frankrijk: (zal voor volgend jaar zijn!)
 • Fietstocht als het weer wat beter wordt
 • Eindproject student: enquête invullen rond datingapp/vriendschapsapp bij mensen met een psychische kwetsbaarheid. Interesse om deel te nemen? Spreek zeker Bo aan. 
 • Bootje varen in Gent. Idee van N. 
 • stam, tentoonstelling van rabot (gratis)
 • naar de cinema (sfinx)
 • kwekerij van struisvogels in tielt, tijdig reserveren (deborah zoekt het uit)
 • tentoonstelling in de bibliotheek 
 • winterrevue in antwerpen
 • fietstocht in augustus, +- 40 km
 • er komt nieuwe wandeling naar puyenbroeck, datum komt nog

QUOTE van de Week:

“Als gewone dingen ineens niet meer gewoon zijn besef je ineens hoe mooi gewone dingen zijn.”

“Mijn oma zei ‘wie waarheid zaait, oogst vertrouwen, wie gelegenheid zaait, oogst dankbaarheid, wie liefde zaait, oogst geluk. Wat je zaait zul je oogsten.