Vrijwilligersvergadering De Ferre 10/05/2022

MichielVergaderverslag ferrerlaan

Vrijwilligersvergadering de Ferre 10/05/2022

Verslag door:  Bo

Deelnemers: 13

Onthaalfunctie: MPlant: FAfwas: iedereenPost: B
https://lh6.googleusercontent.com/xYsZltekSVWOOvsSyniJEpNTXd2ooANFp5sZUcblWW9W4ElLdek8dHRM7z1bzR8U6eM4B_UuCYwQxYFWjSOQ_LNw3Eau3qj6GgoSIj_geBt0aXse-UUvtl3RuFq-0QSK7WVxUyu1
Dinsdag 10 meiOverschot broodjes
Woensdag 11 meiPasta bolognaise 
Vrijdag 13 meiWortelpuree met worst 
Dinsdag 17 meiFoodsavers

Voorbije activiteiten

 • badmintonnen: heel leuk
 • rubens museum: zeer leuk,
 • dienst van michaël: mooie dienst
 • ontbijt anna: gezellig, heeel veel groetjes van Anna!!!!
DatumUitleg activiteit
Woensdag 11 mei Crea 13-16u, louis geeft workshop rond wenskaarten, we spreken af aan de hema om 9u, de moester komt op bezoek
Woensdag 11 mei Wandeling G128 Deinze – Gent 25km 9u30 vertrek aan Gent-st pieters + lunchpakket en een buskaart
Vrijdag 13 meiFietstocht met Silvie en Kurt, ongeveer 35 km richting Munte, twee startplekken om 9u30 bij Kurt (pcgs) of om 10u bij Silvie in de moester. Inschrijven noodzakelijk!!! Fiets in goede conditie en picknick + centen voor de terrasjes onderweg. 
Woensdag 18 meiBadmintonnen met Ruth om 12.30 aan de ferre
Donderdag 19 meifeest in de meander (affiche hangt op) voor de opening
Dinsdag 24 meiWandeling Gent-Brugse meersen, ongeveer 5/7 km wandelen. Afspraak: Panito om 13u met twee honden er bij! Met Michiel en Kevin
Woensdag 25 meiWandeling Pays De Collines. Vertrek aan de Ferre. Met lunchpakket. Afspraak om 9u30 in De Ferre 20km
Woensdag 25 meiCrea van 13-16u
Dinsdag 31 meiEerste bijeenkomst van leesatelier in de Ferre, om 13.30u. Een verhaal wordt gelezen en dit wordt samen besproken.
Zaterdag 11 juniBuurtfeest nieuw Gent, de Serre neemt deel! Van 10u tot 18u. Rommelmarkt rond de kerk. Pannenkoeken en ijsjes. FERRE GESLOTEN, IEDEREEN NAAR DE SERRE
Dinsdag 14 juniEerste bijeenkomst stuurgroep, mee vormgeven aan de visie van Poco Loco, participatie!
Woensdag 22 juniSportdag Ghelamco Arena (14u-18u)Verschillende organisaties komen samen om te sporten of de arena eens van binnenin te bekijken. Er is een groot aanbod aan sport, oriëntatiespel, rondleidingen, getuigenissen over wat sport betekent voor hun. FERRE is TOE! crea ook afgelast Iedereen welkom daar!Gratis. 
Donderdag 30 juniRock for specials.Prijs: 10 euro (ticket + busje)We gaan met het busje!9 plekken, inschrijven!vertrek 12u aan het fratersplein en rond 23u terug keren

Heb je Interesse voor één van de activiteiten, kom gerust eens langs bij Poco Loco voor wat extra info of voor jouw inschrijving.

Mededelingen: 

 • Elke woensdag om 14u met Kurt zwemmen in zwembad van Eyck. Kost 60 cent                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             

Nieuwe suggesties/rondje:

 • Uylenspiegel bestaat 20 jaar, viert feest op 22/10 in Leuven en 18 juni ledendag.
 • Sporten bij de buren. Meer en meer samenwerkingen met organisaties om te sporten. In de maand maart zijn het de beweeglessen van de stad Gent. Er zijn beweeglessen zeer laagdrempelig en zeer goedkoop: interesse? Laat iets weten aan Ruth!! Veel interesse voor danslessen vanuit Poco Loco! Affiche wordt uitgehangen!
 • leesatelier flyer hangt op
 • expo kleine prins, affiche hangt uit
 • in kursaal
 • 28 mei: dag van de Buren. We kijken of er iets gebeurt…
 • Uitstap/reis naar Frankrijk: (zal voor volgend jaar zijn!)
 • Eindproject student: enquête invullen rond datingapp/vriendschapsapp bij mensen met een psychische kwetsbaarheid. Interesse om deel te nemen? Spreek zeker Bo aan. 
 • Bootje varen in Gent. Idee van N. 
 • stam, tentoonstelling van rabot (gratis)
 • naar de cinema (sfinx)
 • kwekerij van struisvogels in tielt, tijdig reserveren (deborah zoekt het uit)
 • tentoonstelling in de bibliotheek 
 • winterrevue in antwerpen
 • fietstocht in augustus, +- 40 km
 • er komt nieuwe wandeling naar puyenbroeck, datum komt nog
 • donderdag 19 mei dansfeest in de meander van 16u-18u (opening van de meander bar)
 • is gaan tennissen
 • schaaktournooi in sint jan den deo om 13u, meer info aan K gevraagd
 • beenhespfestijn in de moester (twee shifts) via de website van de moester
 • bibliotheek in de meander om boeken te lezen
 • klusweek in de serre, iedereen welkom in de serre!!!

QUOTE van de Week:

“ Niet iedereen krijgt de kans om oud te worden, we moeten elke dag waarderen dat we gezond zijn, minder zeuren, meer genieten.  “