Vrijwilligersvergadering de Ferre 3/05

MichielVergaderverslag ferrerlaan

Vrijwilligersvergadering de Ferre 26/04/2022

Verslag door:  Bo

Deelnemers: 11

Onthaalfunctie: MPlant: MAfwas: iedereenPost: P
https://lh6.googleusercontent.com/xYsZltekSVWOOvsSyniJEpNTXd2ooANFp5sZUcblWW9W4ElLdek8dHRM7z1bzR8U6eM4B_UuCYwQxYFWjSOQ_LNw3Eau3qj6GgoSIj_geBt0aXse-UUvtl3RuFq-0QSK7WVxUyu1
Dinsdag 3 meisoep met brood en beleg
Woensdag 4 meispaghetti bolognese 
Vrijdag 6 meigebakken patatjes met kip en appelmoes
Dinsdag 10 meiwe zien nog

Voorbije activiteiten

 • crea: gezellig 
 • quiz in toreken; niemand is geweest 
 • graffiti workshop: ook niemand die geweest is
 • floraliën: goed leuk, mooie groep (10 man)
 • stunt van HAHA?!: zeer leuk en geslaagd!!!
DatumUitleg activiteit
Woensdag 4 meiBadmintonnen met Bo in buurtsporthal tondelier
Donderdag 5 mei Rubens museum met Kevin en Deborah: 7,5€ 9u aan gent sint pieters
Maandag 9 meiDienst voor Michaël om 11u op het drongenplein, wel inschrijven voor koffietafel, wie mee wilt met de bus afspraak om 10u aan de korenmarkt (mcdo)
dinsdag 10 meiOntbijt waar Anna werkt, 9.45u aan de vooruit
Woensdag 11 mei Crea 13-16u, louis geeft workshop rond wenskaarten, we spreken af aan de hema om 9u, de moester komt op bezoek
Woensdag 11 mei Wandeling G128 Deinze – Gent 25km 9u30 vertrek aan Gent-st pieters + lunchpakket 
Vrijdag 13 meiFietstocht met Silvie en Kurt, ongeveer 35 km richting Munte, twee startplekken om 9u30 bij Kurt (pcgs) of om 10u bij Silvie in de moester. Inschrijven noodzakelijk!!! Fiets in goede conditie en picknick + centen voor de terrasjes onderweg. 
Woensdag 25 meiWandeling Pays De Collines. Vertrek aan de Ferre. Met lunchpakket. Afspraak om 9u30 in De Ferre 20km
Woensdag 25 meiCrea van 13-16u
Zaterdag 11 juniBuurtfeest nieuw Gent, de Serre neemt deel! Van 10u tot 18u. Rommelmarkt rond de kerk. Pannenkoeken en ijsjes. FERRE GESLOTEN, IEDEREEN NAAR DE SERRE
Woensdag 22 juniSportdag Ghelamco Arena (14u-18u)Verschillende organisaties komen samen om te sporten of de arena eens van binnenin te bekijken. Er is een groot aanbod aan sport, oriëntatiespel, rondleidingen, getuigenissen over wat sport betekent voor hun. FERRE is TOE! crea ook afgelast Iedereen welkom daar!Gratis. 
Donderdag 30 juniRock for specials.Prijs: 10 euro (ticket + busje)We gaan met het busje!9 plekken, inschrijven!vertrek 12u aan het fratersplein en rond 23u terug keren

Heb je Interesse voor één van de activiteiten, kom gerust eens langs bij Poco Loco voor wat extra info of voor jouw inschrijving.

Mededelingen: 

 • Elke woensdag om 14u met Kurt zwemmen in zwembad van Eyck. Kost 60 cent                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             

Nieuwe suggesties/rondje:

 • Uylenspiegel bestaat 20 jaar, viert feest op 22/10 in Leuven en 18 juni ledendag.
 • Sporten bij de buren. Meer en meer samenwerkingen met organisaties om te sporten. In de maand maart zijn het de beweeglessen van de stad Gent. Er zijn beweeglessen zeer laagdrempelig en zeer goedkoop: interesse? Laat iets weten aan Ruth!! Veel interesse voor danslessen vanuit Poco Loco! Affiche wordt uitgehangen!
 • leesatelier flyer hangt op
 • expo kleine prins, affiche hangt uit
 • in kursaal
 • 28 mei: dag van de Buren. We kijken of er iets gebeurt…
 • Uitstap/reis naar Frankrijk: (zal voor volgend jaar zijn!)
 • Eindproject student: enquête invullen rond datingapp/vriendschapsapp bij mensen met een psychische kwetsbaarheid. Interesse om deel te nemen? Spreek zeker Bo aan. 
 • Bootje varen in Gent. Idee van N. 
 • stam, tentoonstelling van rabot (gratis)
 • naar de cinema (sfinx)
 • kwekerij van struisvogels in tielt, tijdig reserveren (deborah zoekt het uit)
 • tentoonstelling in de bibliotheek 
 • winterrevue in antwerpen
 • fietstocht in augustus, +- 40 km
 • er komt nieuwe wandeling naar puyenbroeck, datum komt nog
 • donderdag 19 mei dansfeest in de meander van 16u-18u (opening van de meander bar)
 • is gaan tennissen
 • schaaktournooi in sint jan den deo om 13u, meer info aan K gevraagd

QUOTE van de Week:

“ De verliefde glimlach is als honing, de jaloerse glimlach is als een doorn in het hart “