Vrijwilligersvergadering 22/11/2022

MichielVergaderverslag ferrerlaan

Vrijwilligersvergadering de Ferre 22/11/2022

Verslag door: Toke

Deelnemers: 11

Onthaalfunctie:MarcPlantjes: Deborahmoderator: Afwas: iedereen Post: Kitty
https://lh6.googleusercontent.com/xYsZltekSVWOOvsSyniJEpNTXd2ooANFp5sZUcblWW9W4ElLdek8dHRM7z1bzR8U6eM4B_UuCYwQxYFWjSOQ_LNw3Eau3qj6GgoSIj_geBt0aXse-UUvtl3RuFq-0QSK7WVxUyu1
di 22/11kipcurry met rijst
woe 23/11frietjes voor de voetbal!!!
vrij 24/11spaghetti 
di 25/11foodsavers

Voorbije activiteiten

 • Koers in’t Kuipke: gezellig, J heeft foto met Alexander de Croo 
 • Digipunt: digi café
 • podcastvoorstelling NTGent:  interessant, Dikke Freddy schrijft op een humoristische manier brieven naar ministers etc. 
 • Vorming psychose: het was moeilijk, maar ook interessant, mensen mochten vragen stellen 
 • Groepsgesprek studenten: veel volk aanwezig, het ging over talenten
 • Wandeling Bourgoyen: B is vermoeid, gezellig met een mooie bende
DatumUitleg activiteit
Woensdag 23 novemberWandeling Lembeekse bossen, 15kmVertrek om 09:30 aan de FerreLunchpakket en goed humeur zelf meebrengen2 euro voor vervoer busje (volzet)
Woensdag 23 novemberWK voetbal in de Ferre om 20u. België tegen Canada. (frietjes) 
Woensdag 23 novemberCrea om 13u, in hout branden (vooral oefenen en ontwerpen), wat verder haken, kerstslinger maken in klei voor het Poco Loco kerstfeest
Donderdag 24 novemberAllez Chantez: samen zingen!!!van 20u-22u met Bo en TokeHandelsbeurs aan de kouter, afspraak om 19u30 aan de kiosk
Woensdag 30 novemberUitstap naar Deinze om naar de markt te gaan met Silviel en Bo, afspraak om 9u aan Gent Sint pieters station, met de bus naar daar.
Donderdag 1 decemberwk kroätie-belgië op groot scherm vanaf 16u in de Meander. Met hamburgers! 
Maandag 5 december Studenten komen na het avondeten een groepsgesprek voeren. Thema: Eenzaamheid en verbondenheid
Dinsdag 6 decemberWandelen in de Bourgoyen met Deborah, afspraak aan halte malpertuus om 13.30u
Woensdag 7 decemberVierbossenwandeling, 13km Vertrek om 09:30 aan de FerreLunchpakket en goed humeur zelf meebrengen2 euro voor vervoer busje volzet 
Woensdag 7 decemberCrea voor Talentshow
Vrijdag 9 decemberPoco Loco got talentshow in de Serre ! Later meer hierover. Wil jij zingen, dansen, goochelen, moppen vertellen , een stukje poëzie voorlezen….. Dat mag. De Ferre is gesloten
Dinsdag 13 decemberGentse winterfeesten met Shauni. Afspraak om 12u aan de trappen van het belfort. We wandelen eens rond op de kerstmarkt en eventueel rolschaatsen. Samen met Zuidpoort, KAGent foundation en Campus Atelier. 
Woensdag 14 decemberFerre gesloten! (teamdag)
Vrijdag 16 decemberPoco Loco quiz met Toke en Bruno in de ferre van 19-21umet een hoofdprijs 
Maandag 19 decemberBowling met Celine om 14u30 in OVP Bowl
Woensdag 21 decemberCrea kerstbloemstukken
Donderdag 22 decemberKerstfuif Meander. Afspraak om 15u15 in de Ferre.
Donderdag 22 decemberOntbijten in de hema en daarna wat rondwandelen op de kerstmarkt, afspraak om 10u aan de ingang van de hemamet Toke en Bo
Zaterdag 24 decemberKerstavond, met inschrijving!! prijs: 15 euro in de Ferremax 30 man (volzet) 
Dinsdag 27 decemberWandelen in de Bourgoyen met Deborah, afspraak aan halte malpertuus om 13.30u
Vrijdag 30 decemberFerre is gesloten!
Zaterdag 31 decemberKARAOKE met walking dinner (hapjes) 13u-17u00
Dinsdag 3 januariWandelen in de Bourgoyen met Deborah, afspraak aan halte malpertuus om 13.30u
Dinsdag 17 januari Stuurgroep 13.30u in de Ferre

Heb je Interesse voor één van de activiteiten, kom gerust eens langs bij Poco Loco voor wat extra info of voor jouw inschrijving.

Mededelingen: 

 • Elke woensdag om 14u met Kurt zwemmen in zwembad Van Eyck. Kost 60 cent    
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  

Nieuwe suggesties/rondje

 • seniorenweek van 21/11-27/11 met uitpas 1,20€
 • een spelletjes toernooi door B.
 • Elena (wijkwerker geestelijke gezondheidszorg): Multilogem: gespreksvorm waarbij hulpverleners, buurtwerkers, ervaringswerkers en buurtbewoners samen met elkaar in gesprek gaan. (dinsdag 15/11, 29/11 en 13/12) gaat door in het guislain museum, je vertelt over eigen persoonlijke ervaringen over hoe het is om in de wijk te werken, zie meer op de flyer! 
 • warme oproep voor iedereen: graag afruimen voor je vertrekt, koffietassen in afwasmachine, flesjes naar de toog. Bedankt
 • Nog eens een marktje inplannen 
 • Cinerio op de Koer: inplannen? Bo zoekt bezoekers om mee te gaan! 1€ met uitpas en 5€ zonder. 
 • Joren vraagt om nog eens te gaan Poolen!!!!!
 • brochures rond psychische kwetsbaarheden liggen aan de toog 
 • Kerstmarkt de moester, zaterdag 17 december van 14u tot 21u
 • is gaan darten (we hebben dan liggen maar vinden niet direct een plek)
 • eens gaan ijsschaatsen, idee v V. 
 • 8 december karaoke van beschut wonen in Toreken om 19:30 begint het
 • rondvraag voor reizen van volgend jaar, 19/11 zat, maandag en dinsdag op de vergaderingen!!
 • T zoekt mensen die de tango willen dansen tijdens zijn optreden op talent show 
 • In maart is het eetfestijn, joepie!!! Vrijdag 2 shiften 17-18:30, 19-20:30, Zaterdag 1 shift 

QUOTE van de Week:

“Het leven heeft zoveel positieve kanten dat pessimisten er moedeloos van worden”