Vrijwilligersvergadering de Ferre

MichielVergaderverslag ferrerlaan

Vrijwilligersvergadering de Ferre 15/11/2022

Verslag door: Bo

Deelnemers: 15

Onthaalfunctie:M.Plantjes: Tokemoderator: Afwas: iedereen Post: M.
https://lh6.googleusercontent.com/xYsZltekSVWOOvsSyniJEpNTXd2ooANFp5sZUcblWW9W4ElLdek8dHRM7z1bzR8U6eM4B_UuCYwQxYFWjSOQ_LNw3Eau3qj6GgoSIj_geBt0aXse-UUvtl3RuFq-0QSK7WVxUyu1
di 15/11wortelstoemp met worst
woe 16/11wok met noodles (veggie)
vrij 17/11bloemkool met kaassaus en wortelen en vlees 
di 22/11kipcurry met rijst

Voorbije activiteiten

 • Film Zillion: fantastisch, willen we zeker iets maandelijks van maken
 • Crea haken: haken ging wat moeilijk bij sommigen, was wel leuk om bezig te zijn!, Silvie heeft snelcursus gekregen van iemand uit de moester maar ging goed!!
 • Vergadering kerstwerkgroep: 
  • van 14u tot 20u op 24/12
  • onthaal: koffie en koekjes daarna spelletjes
  • 17u apera en maaltijd en sluiten af tegen 20u
  • maaltijd: er is een drie keuzemenu waar je bij mag stemmen
   • voorgerecht: hapjes doorheen de voormiddag
   • hoofdgerecht: waterzooi, vol au vont of een vispannetje (bij alles is een veggie alternatief
   • dessertenbuffet
  • iedereen die zich inschrijft mag vanaf nu betalen, deadline 17 december!!!
DatumUitleg activiteit
Dinsdag 15/11Koers in het Kuipke, afspraak om 19u30 aan de ingang, zeker inschrijven!!!
Dinsdag 15 novemberMensen van digipunt organiseren een digi-café in de Serre, werken rond apps van 13.30-16.30
Woensdag 16 novemberpodcast voorstelling: de zuidpoort bestaat 25 jaar!Om 19u in NTGent met Shauni
Woensdag 16 novemberZingen met Kapinga in de serre om 18u
Vrijdag 18 novVorming rond psychose om 10u door Stijn Vanheule in de Serre met Toke  
Maandag 21 november Studenten komen workshop organiseren in de Serre rond Hobby’s, krachten en talenten, groepsgesprek na het eten  (duur: 1u/1.5u)
Dinsdag 22 novemberWandelen in de Bourgoyen met Deborah, afspraak aan halte malpertuus om 13.30u
Woensdag 23 novemberWandeling Lembeekse bossen, 15kmVertrek om 09:30 aan de FerreLunchpakket en goed humeur zelf meebrengen2 euro voor vervoer busje (volzet)
Woensdag 23 novemberWK voetbal in de Ferre om 20u. België tegen Canada. (frietjes) 
Woensdag 23 novemberCrea om 13u, in hout branden, wat verder haken
Donderdag 24 novemberAllez Chantez: samen zingen!!!van 20u-22u met Bo en TokeHandelsbeurs aan de kouter, afspraak om 19u30 aan de kiosk
Woensdag 30 novemberUitstap naar Deinze om naar de markt te gaan met Michiel en Bo, afspraak om 9u aan Gent Sint pieters station, met de bus naar daar.
Donderdag 1 decemberwk kroätie-belgië op groot scherm vanaf 16u in de Meander. Met hamburgers! Afspraak om 15u30 in de Ferre.
Maandag 5 december Studenten komen na het avondeten een groepsgesprek voeren. Thema: Eenzaamheid en verbondenheid
Dinsdag 6 decemberWandelen in de Bourgoyen met Deborah, afspraak aan halte malpertuus om 13.30u
Woensdag 7 decemberVierbossenwandeling, 13km Vertrek om 09:30 aan de FerreLunchpakket en goed humeur zelf meebrengen2 euro voor vervoer busje volzet 
Woensdag 7 decemberCrea voor Talentshow
Vrijdag 9 decemberPoco Loco got talentshow in de Serre ! Later meer hierover. Wil jij zingen, dansen, goochelen, moppen vertellen , een stukje poëzie voorlezen….. Dat mag. De Ferre is gesloten
Dinsdag 13 decemberGentse winterfeesten met Shauni. Afspraak om 12u aan de trappen van het belfort. We wandelen eens rond op de kerstmarkt en eventueel rolschaatsen. 
Woensdag 14 decemberFerre gesloten! (teamdag)
Vrijdag 16 decemberPoco Loco quiz met Toke en Bruno in de ferre van 19-21umet een hoofdprijs 
Maandag 19 decemberBowling met Celine om 14u30 in OVP Bowl
Woensdag 21 decemberCrea kerstbloemstukken
Donderdag 22 decemberKerstfuif Meander. Afspraak om 15u15 in de Ferre.
Zaterdag 24 decemberKerstavond, met inschrijving!! prijs: 15 euro in de Ferremax 30 man
Dinsdag 27 decemberWandelen in de Bourgoyen met Deborah, afspraak aan halte malpertuus om 13.30u
Vrijdag 30 decemberFerre is gesloten!
Zaterdag 31 decemberKARAOKE met walking dinner (hapjes) 13u-17u00
Dinsdag 3 januariWandelen in de Bourgoyen met Deborah, afspraak aan halte malpertuus om 13.30u
Dinsdag 17 januari Stuurgroep 13.30u in de Ferre

Heb je Interesse voor één van de activiteiten, kom gerust eens langs bij Poco Loco voor wat extra info of voor jouw inschrijving.

Mededelingen: 

 • Elke woensdag om 14u met Kurt zwemmen in zwembad Van Eyck. Kost 60 cent    
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  

Nieuwe suggesties/rondje

 • donderdag 10 november om 15u frisbee aan de Meander
 • Samen naar de film. (idee van S) Idee met de uitpas naar de cinema? S kijkt naar de programmatie in de sfinx????
 • seniorenweek van 21/11-27/11 met uitpas 1,20€
 • Sint: special act op de talentshow, wat vragen we aan de sint???
 • quizavond door Toke? -> Bruno en Toke doen suggestie voor met kerstavond
 • een spelletjes toernooi door B.
 • Elena (wijkwerker geestelijke gezondheidszorg): Multilogem: gespreksvorm waarbij hulpverleners, buurtwerkers, ervaringswerkers en buurtbewoners samen met elkaar in gesprek gaan. (dinsdag 15/11, 29/11 en 13/12) gaat door in het guislain museum, je vertelt over eigen persoonlijke ervaringen over hoe het is om in de wijk te werken, zie meer op de flyer! 
 • 9 november gratis boeken, 16u – 18u in de wondelgemstraat kerk 
 • warme oproep voor iedereen: graag afruimen voor je vertrekt, koffietassen in afwasmachine, flesjes naar de toog. Bedankt
 • Toke en L kijken naar infobrochures, om ter info in de zaal te leggen
 • Op verkenning naar de Knoop in Ledeberg, Toke neemt dit op
 • Nog eens een marktje inplannen 
 • Cinerio op de Koer: inplannen? Bo zoekt bezoekers om mee te gaan! 1€ met uitpas en 5€ zonder. 
 • Joren vraagt om nog eens te gaan Poolen!!!!!
 • brochures rond psychische kwetsbaarheden liggen aan de toog 
 • Kerstmarkt de moester, zaterdag 17 december van 14u tot 21u
 • is gaan darten (we hebben dan liggen maar vinden niet direct een plek)
 • eens gaan ijsschaatsen, idee v V. 
 • 8 december karaoke van beschut wonen in Toreken
 • 18 november soiree dansant dansavond in de sint jozefkerk, start om 17u quiz , 19-21 dansavond
 • 18 november, sfeermarkt op de keiberg (kraampjes, bar, frietkot en pannenkoeken)
 • rondvraag voor reizen van volgend jaar, 19/11 zat, maandag en dinsdag op de vergaderingen!!

QUOTE van de Week:

“ Het leven is zoals een fiets, je moet vooruit gaan om het evenwicht niet te verliezen. ”