Vrijwilligersvergadering De Ferre 07/11/2023

MichielVergaderverslag ferrerlaan

Vrijwilligersvergadering de Ferre 07/11/23 

Verslag door: Altea

Deelnemers: 13

Onthaalfunctie: P.Plantjes: H.Moderator:A. Afwas: iedereenPost: P.
Menu:
Dinsdag 07/11/23Rode kool met braadworst en patatjes 
Woensdag 08/11/23Spaghetti bolognese 
Vrijdag 10/11/23Kip met cocosmelk ( saus),rijst en ananas
Dinsdag 13/11/23Food savers 

Voorbije activiteiten

 • Dinsdag 31 oktober: Griezelfilmavond: De film die gekozen was, was niet beschikbaar in het Nederlands enkel in het Engels. Dan op laatste een andere film gekozen die niet zo super was.
 • Zaterdag 4 november: Spokentocht: Is niet doorgegaan wegens slecht weer.
DatumUitleg activiteit
Woensdag 8 novemberBadminton in Tondelier om 12u30 verzamelen in de Ferre
Woensdag 8 novemberCrea in de Ferre, vanaf 13u30.
Vrijdag 10 novemberSerre is gesloten wegens teambuilding. 
Maandag 13 novemberBingo met Koen in de Serre vanaf 18u45.
Dinsdag 14 novemberWandeling Bourgoyen, afspraak 13u30, halte Malpertuus.
Dinsdag 14 november6 daagse van Gent in Kuipke.
Vrijdag 17 novemberZweedse wandeling met Kurt en Altea. Afspraak om 09u30 aan de Ferre. We wandelen naar de Ikea, eten Zweedse balletjes en rollen samen terug naar de Ferre.
Vrijdag 17 novemberKerstcrea in de Serre met Cobie & Anna, vanaf 13u30.
Vrijdag 17 novemberEetfestijn in de Moester, vanaf 18u. Gaat ook zaterdag 18 november door.
Woensdag 22 novemberCrea in de Ferre, vanaf 13u30.
Dinsdag 28 novemberWandeling Bourgoyen, afspraak om 13u30 halte Malpertuus.
Woensdag 29 novemberCinema-uitstap Sphinx. Afspraak om 17u ter plekke. 2,20 euro met de Uitpas. We kiezen ter plekke welke film bekeken wordt.
Donderdag 30 novemberInterclub. In Sleidinge. We gaan met de trein, 10u station Gent-Sint-Pieters. Gratis, meer info volgt. Inschrijven bij Michiel.
Vrijdag 1 decemberGrote uitstap met Peter & Anna. Meer info volgt. Er hangt een affiche uit met mogelijke opties voor de activiteit. Stem op de activiteit die jij het liefst wil doen. Stemmen kan tot 10/11.
Maandag 4 decemberBijeenkomst over kerst. We bespreken met de mensen die willen een aantal zaken voor kerst; menu, versiering, helperslijst… We spreken af om 13u30 in de Serre. Inschrijven graag!
Woensdag 6 decemberCrea in de Ferre met Silvie. Vanaf 13u30.
Woensdag 6 decemberBezoek sinterklaas
Woensdag 6 decemberBadminton met Romy om 12u30 in de Ferre.
Maandag 25 decemberKerstfeest in de Serre! Info volgt snel…

Heb je interesse voor een van de activiteiten, kom gerust eens langs bij Poco Loco voor wat extra info of voor jouw inschrijving.

Mededelingen: 

 • Elke woensdag om 14 uur met Kurt of collega zwemmen in zwembad Van Eyck. 
 • Elke woensdag om 13 uur met Romy badmintonnen in sporthal Tondelier. 
 • Leesatelier met Eli van de Meander, om de twee weken de dinsdag in de Ferre, 13:30 uur. 
 • Elke laatste woensdag van de maand cinema-uitstap. Afspraak om 17u in de Sphinx (Korenmarkt). 2,20 euro met de Uitpas! Dinsdag de dag ervoor bespreken welke films er gespeeld worden na de vergadering.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          

Nieuwe suggesties/rondje

ideeën, suggesties zonder datum  

 • Daniel kan aan tickets geraken voor de Nights of the Proms aan 11,40 euro. Meer info bij Daniel. Zondag 26 november, in de namiddag. 
 • Elke maandagnamiddag is er vanaf 14u in het Natuurpuntcafé Bingo. Dit is gratis en er zijn prijzen te winnen. Samen met Poco Loco eens doen?
 • Eens op bezoek gaan op donderdag in het Deltahuis, is soep vanaf 12u met gezelschapsspelletjes erna
 • Uitstap naar het Gravensteen. Misschien met winterwonderland
 • Gezamenlijk met de Moester een schaaktoernooi doen, met prijzen? Samen overleggen? Misschien Guislain er ook bij betrekken?
 • Teambuilding, elkaar wat beter leren kennen (groepsuitstap)
 • Lourdes Oostakker – kaarsje branden (L)
 • Hasselt Japanse tuinen in 2024
 • Daguitstap naar Hasselt in 2024
 • De Meander: verschillende activiteiten die we kunnen mee doen
 • Capitool uitstap
 • Kerstmarkt uitstap vanaf 7 dec tot 31 dec
 • Opera in Gent of Brussel, niet duur
 • SMAK uitstap

QUOTE van de Week:

“Wie van zichzelf een kameel maakt moet niet protesteren tegen de last”