Vrijwilligersvergadering De Ferre 14/11/202

MichielArtikels, Vergaderverslag ferrerlaan

Vrijwilligersvergadering de Ferre 14/11/23 

Verslag door: Romy

Deelnemers: 12

Onthaalfunctie: F.Plantjes: A.Moderator: F.Afwas: iedereenPost: P.
Menu:
Dinsdag 14/11/23Food savers: chipolataworst met bruine saus + patatjes en wortels
Woensdag 15/11/23Zelf pizza’s maken
Vrijdag 17/11/23Spaghetti carbonaro (groentjes erbij)
Dinsdag 21/11/23Balletjes in tomatensaus met rijst

Voorbije activiteiten

 • Woensdag 8 november: Badminton in Tondelier met Altea: alleen B. was mee, was super tof samen met andere mensen.
 • Woensdag 8 november: Crea in de Ferre: B. vond het leuk, we hadden pinguïns geknutseld. 
 • Maandag 13 november: Bingo met Koen in de Serre: Er was veel volk. 
 • Dinsdag 14 november: Wandeling in Bourgoyen met Senne
DatumUitleg activiteit
Dinsdag 14 november6 daagse van Gent in Kuipke.
Woensdag 15 novemberBadminton in Tondelier. Om 12u30 verzamelen aan de Ferre.
Vrijdag 17 novemberZweedse wandeling met Kurt en Altea. Afspraak om 09u30 aan de Ferre. We wandelen naar de Ikea, eten Zweedse balletjes en rollen samen terug naar de Ferre.
Vrijdag 17 novemberKerstcrea in de Serre met Cobie & Zuidpoort, vanaf 13u30.
Vrijdag 17 novemberEetfestijn in de Moester, vanaf 18u. Gaat ook zaterdag 18 november door.
Woensdag 22 novemberCrea in de Ferre, vanaf 13u30.
Woensdag 22 novemberBadminton in Tondelier. 12u30 verzamelen aan de Ferre. 1 euro cash mee. 
Dinsdag 28 novemberWandeling Bourgoyen, afspraak om 13u30 halte Malpertuus.
Woensdag 29 novemberCinema-uitstap Sphinx. Afspraak om 17u ter plekke. 2,20 euro met de Uitpas. We kiezen ter plekke welke film bekeken wordt.
Woensdag 29 novemberFeest De Baai. Viering 25 jaar bestaan, wij als
Poco Loco zijn uitgenodigd om naar daar te gaan. Er is daar receptie, muziek en zoveel meer. Wij verzamelen aan de Ferre om 14u45. ( zie affiche) 
Woensdag 29 novemberBloemensoep. We gaan samen gezellig  soep maken  (soep is van groenten gemaakt, niet bloemen) en we gaan die ook samen drinken. Je kan ook gewoon de soep komen drinken, dat is om 12 uur. ( zie affiche)
Woensdag 29 novemberKerstcrea in de Serre met Anna & Cobie. Vanaf 13u30. 
Donderdag 30 novemberInterclub. In Sleidinge. We gaan met de bus, 10u aan Fratersplein. Gratis pita de luxe en nadien karaoke of rummikub. Inschrijven bij Michiel.
Vrijdag 1 decemberGrote uitstap met Peter & Anna. Meer info volgt. Er hangt een affiche uit, dus als je graag mee gaat schrijf je in. Het kost 15 euro voor ingang park en openbaar vervoer. Om 8u50 verzamelen aan station. 
Maandag 4 decemberBijeenkomst over kerst. We bespreken met de mensen die willen een aantal zaken voor kerst; menu, versiering, helperslijst… We spreken af om 13u30 in de Serre. Inschrijven graag!
Woensdag 6 decemberCrea in de Ferre met Silvie. Vanaf 13u30.
Woensdag 6 decemberBezoek sinterklaas tussen 16u en 18u. 
Woensdag 6 decemberBadminton met Romy om 12u30 in de Ferre.
Maandag 25 decemberKerstfeest in de Serre! Info volgt snel…

Heb je interesse voor een van de activiteiten, kom gerust eens langs bij Poco Loco voor wat extra info of voor jouw inschrijving.

Mededelingen: 

 • Elke woensdag om 14 uur met Kurt of collega zwemmen in zwembad Van Eyck. 
 • Elke woensdag om 13 uur met Romy badmintonnen in sporthal Tondelier. 
 • Leesatelier met Eli van de Meander, om de twee weken de dinsdag in de Ferre, 13:30 uur. 
 • Elke laatste woensdag van de maand cinema-uitstap. Afspraak om 17u in de Sphinx (Korenmarkt). 2,20 euro met de Uitpas! Dinsdag de dag ervoor bespreken welke films er gespeeld worden na de vergadering.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          

Nieuwe suggesties/rondje

ideeën, suggesties zonder datum  

 • Daniel kan aan tickets geraken voor de Nights of the Proms aan 11,40 euro. Meer info bij Daniel. Zondag 26 november, in de namiddag. 
 • Elke maandagnamiddag is er vanaf 14u in het Natuurpuntcafé Bingo. Dit is gratis en er zijn prijzen te winnen. Samen met Poco Loco eens doen?
 • Eens op bezoek gaan op donderdag in het Deltahuis, is soep vanaf 12u met gezelschapsspelletjes erna
 • Uitstap naar het Gravensteen. Misschien met winterwonderland
 • Gezamenlijk met de Moester een schaaktoernooi doen, met prijzen? Samen overleggen? Misschien Guislain er ook bij betrekken?
 • Teambuilding, elkaar wat beter leren kennen (groepsuitstap)
 • Lourdes Oostakker – kaarsje branden (L)
 • Hasselt Japanse tuinen in 2024
 • Daguitstap naar Hasselt in 2024
 • De Meander: verschillende activiteiten die we kunnen mee doen
 • Capitool uitstap
 • Kerstmarkt uitstap vanaf 7 dec tot 31 dec
 • Opera in Gent of Brussel, niet duur
 • SMAK uitstap
 • Karaoke meander: woensdag 22 november van 14u30 tot 16u
 • 7 december fuif in de meander (modudanst)
 • 15 december kerstmarkt bij PVT Lorkensstraat

QUOTE van de Week:

“Perfecte getallen zijn net als perfecte mensen. Bijzonder zeldzaam.”