Vrijwilligersvergadering de Ferre 30/01/2024

MichielVergaderverslag ferrerlaan

Verslag door: Robin

Deelnemers: 15 Deelnemers

Onthaalfunctie: P.Plantjes: G.Moderator: F.Afwas: iedereenPost:  P.
Menu:
Dinsdag 30/01/24Restjesdag: vlees uit diepvries + puree + erwtjes en wortels
Woensdag 31/01/24Macaroni met hesp en gemalen kaas
Vrijdag 02/02/2024Vispannetje met mix van groenten met puree
Dinsdag 03/01/24foodsavers

Voorbije activiteiten

 • Ontmoetingslunch in De Boei: kip met worteltjes en erwtjes, 
 • Rummikub-toernooi in de Serre: Leuk, gezellig, ruth heeft gewonnen
 • Samen naar Allez Chantez: leuke liedjes, volgende keer is 22 februari
 • Muziekquiz en karaoke met Robin: vre goed, muziekkwis voor gevorderen, gorgelen was niet evident, muziek was goed
 • Voetbalmatch KAA Gent – KVC Westerlo: Het was een mooie match met 2 -2 dus gelijke stand. Gent speelde goed.
DatumUitleg activiteit
Woensdag 31 januariCrea in de Ferre om 13u30 met Silvie.
Woensdag 31 januariCinema-uitstap Sphinx met Anna, 2,20 euro met de Uitpas. Om 17u aan de Sphinx.
Donderdag 1 februariSamen naar het lichtfestival in Gent. Afspraak om 18u30 aan PCGS (campus Gent, Fratersplein 9) met Romy en Kurt. Graag inschrijven
Donderdag 8 februariInterclubvergadering in Zoersel, we eten (gratis) macaroni met kaas en hesp, daarna kan je kiezen uit verschillende activiteiten (dansen, wandelen, spelletjes,…) We gaan met het busje, deelname is gratis, we verzamelen om 9u in de Ferre met Michiel
Vrijdag 16 februariValentijnsontbijt in de Serre om 9u, gratis. 
Vrijdag 16 februariALGEMENE VERGADERING in de Ferre vanaf 17u, terugblik op 2023 en plannen en dromen voor 2024. Iedereen welkom!! SERRE IS TOE!!! En Anna haar laatste dag.
Donderdag 22 februariDansen in de Meander. We verzamelen om 14u in de Ferre. Met Michiel.
Donderdag 22 februariAllez Chantez met Romy in de handelsbeurs. We spreken af om 19u30 aan de kiosk op De Kouter. 
Vrijdag 23 februariOm 11u30 Parnassus en dan te voet naar MSK. Tenzij dat je ter plekke wil gaan, om 14u daar afgesproken met Shauni. UitPass mee!
Woensdag 28 februaribloemsoep maken met Michiel om 10u in buurtcentrum bloemekenswijk, we spreken af om 10u aan de Ferre. Je kan ook om 12u langskomen om enkel soep te drinken.
Woensdag 28 februariCinema-uitstap Sphinx met Michiel, 2,20 euro met de Uitpas. Om 17u aan de Sphinx.
Vrijdag 22 maart- Zaterdag 23 maartEetfestijn Poco Loco in Godshuis Hammeke

Heb je interesse voor een van de activiteiten, kom gerust eens langs bij Poco Loco voor wat extra info of voor jouw inschrijving.

Mededelingen: 

 • Elke woensdag om 14 uur met Kurt of collega zwemmen in zwembad Van Eyck. 
 • Elke woensdag om 13 uur met Romy badmintonnen in sporthal Tondelier. 
 • Leesatelier met Eli van de Meander, om de twee weken de dinsdag in de Ferre, 13:30 uur. 
 • Elke laatste woensdag van de maand cinema-uitstap. Afspraak om 17u in de Sphinx (Korenmarkt). 2,20 euro met de Uitpas! Dinsdag de dag ervoor bespreken welke films er gespeeld worden na de vergadering.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          

Nieuwe suggesties/rondje

ideeën, suggesties zonder datum  

 • Campo Santo: Luc Devos gaan eren, kerkhof 
 • Tip: wandeling in Gent met QR code, ca 10 km. Info volgt… 
 • Maart: fuif voor verjaardag van B. in de Serre
 • Geutelingenwandeling
 • 11 februari the beatles met solidariteit zonder grenzen (8 euro)
 • Gunther Neefs in Eeklo op 9 februari (11 euro)
 • 25 februari krakelingenworp in Geraardsbergen
 • .
 • Maandag 22/01: filmnamiddag in Godshammeke, buurthuis. 13u30, gaat uit van de Steiger. Chips, popcorn… is gratis.
 • Robin doet mee aan het lichtfestival, ter hoogte van Dok Noord. Aan democratische prijzen kan je iets drinken of eten. Hij zal aan de Expeditie zitten. 
 • Vrijdag 26/01: Robin zou graag voor zijn laatste dag een muziekquiz organiseren. Is hiervoor interesse? Robin maakt een affiche.
 • Meanderdrink van 14u-16u, morgen op woensdag 10 januari. Aan de watertoren op de Guislainsite. 
 • 15 februari info-moment De Lijn in De Boei: 10u-12u
 • J. zou graag eens willen poolen aan de korenmarkt. 
 • Donderdag 1 februari karaoke in Toreke
 • April op een Woensdag met Otis naar Antwerpen.
 • 7 februari gaat meander naar het SMAK. Inschrijvingen verplicht.
 • 12 februari gaan wandelen met Meander om 14u.
 • 26 februari gaat meander gaan eten bij torrentje.
 • j. wilt mee gaan wandelen als Michiel gaat wandelen met zijn hond.
 • VREDE SAMENLEVEN!!!
 • Karaoke 31 januari 21u in torreke.
 • B. gaat naar planitarium gaan kijken. elke woensdag is het alleen en in groep is het den vrijdag.

                                   QUOTE van de Week:

“Blijf in het gezelschap van diegenen die van u een beter mens maken”