Vrijwilligersvergadering De Ferre 06/02/2024

MichielArtikels, Vergaderverslag ferrerlaan

Vrijwilligersvergadering de Ferre 06/02/2024

Verslag door: Silvie

Deelnemers:  12 Deelnemers

Onthaalfunctie: PPlantjes: RModerator: B.Afwas: iedereenPost:  P
Menu:
Dinsdag 06/02/24Gestoofde prei, puree en gehakt
Woensdag 07/02/24Appelmoes met aardappelen  en kipfilet
Vrijdag 09/02/2024Scampi’s met tagliatelle
Dinsdag 13 /02/24Rode kool en aardappel met promo vlees

Voorbije activiteiten

 • Crea: gezellige crea met Moester konijnen 
 • Cinema met Anna: M vond zijn gekozen film niet zo wijs. is na een uur weg gegaan. 
 • Lichtfestival: Gezellige uitstap.B had wel wat meer van de lichten verwacht. Ze waren met 16 man.
 • Karaoke: x 
DatumUitleg activiteit
Woensdag 7 februariBadminton met Romy, afspraak om 12u30 in de Ferre, of 13u aan sporthal Tondelier. Kostprijs 1€
Donderdag 8 februariInterclub Vergadering in Zoersel, we eten (gratis) macaroni met kaas en hesp, daarna kan je kiezen uit verschillende activiteiten (dansen, wandelen, spelletjes,…) We gaan met het busje, deelname is gratis, we verzamelen om 9u in de Ferre met Michiel. Voorlopig is het volzet. 
Dinsdag 13 februariGeen leesatelier.  
Woensdag 14 februariCrea om 13:30 uur in De Ferre. Er zijn al wat ideeën.
Woensdag 14 februariSamen spaghettisaus maken om 13 uur in De Ferre, met Ruth en co. Deze saus is voor de AV van vrijdag. 
Vrijdag 16 februariGratis Valentijnsontbijt in de Serre om 9 uur. Schrijf je zeker in.
Vrijdag 16 februariALGEMENE VERGADERING in de Ferre vanaf 17u, We blikken terug op op 2023 en plannen en dromen voor 2024. Iedereen welkom!! Opgelet: De Serre is gesloten !! We nemen afscheid van  Anna. 
Donderdag 22 februariWie gaat mee dansen in de Meander? Michiel spreekt met jullie af  om 13u45 in de Ferre. 
Donderdag 22 februariLaat je jouw stem horen en zing je mee? Romy spreekt met jullie af om 19u30 aan de kiosk op de Kouter. We gaan samen zingen bij de  Allez Chantez bende  .
Vrijdag 23 februariEen Gentse uitstap met Shauni. We spreken om 11u30 af in Parnassus en genieten van een maaltijd (uitpas meebrengen) Daarna volgt een museumbezoek, te voet naar het MSK. Wie alleen naar het museum gaat, spreekt af om 14 uur ter plekke. Breng voldoende centen mee voor het museumbezoek, de maaltijd en eventueel een terrasje achteraf. 
Vrijdag 23 februariVerdeling  voedselbank. Breng zeker een  tas/ zakje  mee. 
Woensdag 28 februari Er wordt samen bloemsoep gemaakt in het buurtcentrum om 10 uur. We spreken af om 10u aan de Ferre. Je kan ook om 12u langskomen om enkel soep te drinken.Adres : Frans Van Ryhovelaan 119. 
Woensdag 28 februariMaandelijkse uitstap naar de Cinema. Michiel spreekt af om 17 uur aan de Sphinx. Kostprijs  2,20 euro met een uitpas. 
Woensdag 28 februariCreamiddag met Hanna .We starten om 13:30 uur. Wie ideeën heeft, laat maar weten. 
Vrijdag 1 maartSart inschrijvingen reis
Vrijdag 22 maart- Zaterdag 23 maartEetfestijn Poco Loco in Godshuis Hammeke

Heb je interesse voor een van de activiteiten, kom gerust eens langs bij Poco Loco voor wat extra info of voor jouw inschrijving.

Mededelingen: 

 • Elke woensdag om 14 uur met Kurt of collega zwemmen in zwembad Van Eyck. 
 • Elke woensdag om 13 uur met Romy badmintonnen in sporthal Tondelier. 
 • Leesatelier met Eli van de Meander, om de twee weken de dinsdag in de Ferre, 13:30 uur. 
 • Elke laatste woensdag van de maand cinema-uitstap. Afspraak om 17u in de Sphinx (Korenmarkt). 2,20 euro met de Uitpas! Dinsdag de dag ervoor bespreken welke films er gespeeld worden na de vergadering.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          

Nieuwe suggesties/rondje

ideeën, suggesties zonder datum  

 • Campo Santo: Luc Devos gaan eren, kerkhof 
 • Tip: wandeling in Gent met QR code, ca 10 km. Info volgt.
 • 15 februari info-moment De Lijn in De Boei: 10u-12u
 • J. zou graag eens willen poolen aan de korenmarkt. 
 • j. wilt mee gaan wandelen als Michiel gaat wandelen met zijn hon
 • B. gaat naar planitarium gaan kijken. elke woensdag is het alleen en in groep is het op  vrijdag.
 • Op woensdag 6 maart kan je om gratis boeken in de Wondelgem kerk (tip van liesbet)
 • Start to run : wie heeft interesse…. Opbouwen . Romy en Bram nemen dit op. 
 • Is er iemand die interesse heeft in leesboeken ? G. heeft heel veel boeken te geef. 
 • De vuilbak is vergeten buiten gezet. Op woensdag
 • B zou graag gaan eten in pizza Gulgun
 • Graag eens gaan biljarten, poolen. Romy ziet dit zitten om te organiseren.
 • Rock for Specials 2024, binnenkort zal er info verschijnen. 

                                   QUOTE van de Week:

“ Geluk is niet ,veel bezitten, maar tevreden zijn met wat je bezit”