Vrijwilligersvergadering de Ferre 02/04/2024

MichielVergaderverslag ferrerlaan

Verslag door: Romy

Deelnemers: 16

Onthaalfunctie: M.Plantjes: R.Moderator: J.Afwas: iedereenPost: P.
Menu:
Dinsdag 02/04/24Bloemkool met hamburgers en puree
Woensdag 03/04/24Spinaziepuree met vis
Vrijdag 05/04/2024Hespenrolletjes 
Dinsdag 09/04/24Pasta met kip en groentjes

Voorbije activiteiten

 • Dwars door Vlaanderen met Michiel en Kurt: Wout van Aert is gevallen, maar 1 keer zien passeren. Was wel een toffe dag en goed weer. Ook een leuke wandeling gemaakt eerst.
 • Bloemsoep met Altea: M. en B. waren daar met nog 8 anderen. Was gezellig, samen soep gegeten. 
 • Crea in de Ferre in functie van Pasen: goed, vanalles gemaakt voor Pasen. 
 • Cinema met Romy: De film was iets minder. Mijn film was wel goed!
 • Paasbrunch in de Ferre: Was heel goed, er was veel volk. Goed gegeten en veel keuze. 
 • Wandeling in Bourgoyen met Altea: Was leuk
DatumUitleg activiteit
Woensdag 3 aprilUitstap naar Tervuren/ Afrikamuseum met Silvie en Altea.9u45 aan het Station Gent-Sint-Pieters, prijs ca.10€. Graag inschrijven. Neem je lunchpakket en eventueel kaart verhoogde tegemoetkoming mee en lijnkaart!
Woensdag 3 aprilBadminton zonder begeleiding om 13u aan sporthal tondelier.
Donderdag 4 aprilStart to run week 2 met Romy: we bouwen rustig op met als doel om deel te nemen aan de Stadsloop van Gent op 26 mei (6 km). We spreken af om 10u aan de Ferre en lopen richting de Westerbegraafplaats en/of de groene route. 
Woensdag 10 aprilbadminton met Romy, 12u 30 Ferre, 13u sporthal tondelier
Woensdag 10 aprilCrea in de Ferre. Afspraak om 13u30. 
Donderdag 11 aprilStart to run week 3 met Romy: We spreken af om 10u aan de Ferre en lopen richting de Westerbegraafplaats en/of de groene route.
Donderdag 11 april Uitstap Huis van Kina. Kom alles te weten over dino’s en vogels. Afspraak om 13u30 aan Sint-Pietersplein. Prijs 1 euro.
Woensdag 17 aprilTreinstapperwandeling tussen Oostende – Blankenberge met Kurt, Amandine, Romy en Deborah. Verzamelen om 9u aan station Gent st Pieters
Donderdag 18 aprilStart to run week 4 zonder begeleiding. Afspraak om 10u aan de Ferre.
Donderdag 18 aprilAllez Chantez met Altea, gaan zingen in de handelsbeurs. Afspraak om 19u30 aan de kiosk aan de kouter. 
Vrijdag 19 aprilPing-Pong toernooi in de Serre, om 17u. Iedereen die binnenkomt mag zich inschrijven. 
Zaterdag 20 aprilFerre gesloten wegens teambuilding. 
Maandag 22 april – Vrijdag 26 aprilKleine reis naar Scharendijke
Dinsdag 23 aprilKlei-atelier samen met de Moester. Opbouw met klei. Vertrek om 10u aan de ferre met busje of in de Moester. 10 euro. Inschrijven kan bij Ruth. 
Woensdag 24 aprilCrea in de Ferre om 13u30.
Woensdag 24 aprilUitstap naar de cinema. 
Donderdag 25 aprilStart to run week 5 met Romy: we bouwen rustig op met als doel om deel te nemen aan de Stadsloop van Gent op 26 mei (6 km). We spreken af om 10u aan de Ferre en lopen richting de Westerbegraafplaats en/of de groene route. 
Vrijdag 26 aprilLaatste stagedag Romy
Maandag 29 aprilKunstwandeling (3km) met Amarant. Om 14u aan het Van Eyck zwembad. 

Heb je interesse voor een van de activiteiten, kom gerust eens langs bij Poco Loco voor wat extra info of voor jouw inschrijving.

Mededelingen: 

 • Elke woensdag om 14 uur met Kurt of collega zwemmen in zwembad Van Eyck. 
 • Elke woensdag om 13 uur met Romy badmintonnen in sporthal Tondelier. 
 • Leesatelier met Eli van de Meander, om de twee weken de dinsdag in de Ferre, 13:30 uur. 
 • Elke laatste woensdag van de maand cinema-uitstap. Afspraak om 17u in de Sphinx (Korenmarkt). 2,20 euro met de Uitpas! Dinsdag de dag ervoor bespreken welke films er gespeeld worden na de vergadering.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          

Nieuwe suggesties/rondje

ideeën, suggesties zonder datum  

 • Serre: cursus naailes, om de 2 weken op donderdagmiddag 14-16u. met en zonder ervaring ben je welkom.
 • Serre: kapster die elke vrijdag in maart. Inschrijven is nodig
 • Fouty Party 3 mei in de Moester. Johnny draait van 17-19u
 • donderdag 11 april bingo in toreke om 20u
 • 5,6,7 juli PyschoJazz: Allemaal welkom! Ze zoeken ook nog volk om te helpen in de keuken bijvoorbeeld. Zijn er artistieke zielen die graag iets doen op die dagen? Mag zeker! 
 • Zondag 7 april rommelmarkt in de Brandstraat van 11u tot 16u30
 • 2 vormingen: Wegwijs in de GGZ op 23 april om 189u in PCGS campus Gent. Op dinsdag 28 mei over patiënten en familierechten in de abdij van Drongen om 19u30. 

   QUOTE van de Week:

         “Geluk is wanneer datgene wat je denkt, zegt en doet in harmonie zijn.” – Ghandi