Verslag vergadering de Ferre 02/07/2024

MichielVergaderverslag ferrerlaan

Vrijwilligersvergadering de Ferre 02/07/2024

Verslag door: Anna

Deelnemers: 13

Onthaalfunctie: P.Plantjes: J.Moderator: J.Afwas: iedereenPost: J.
Menu:
Dinsdag 02/07/24Koude plat
Woensdag 03/07/24Tortellini met ricotta en spinazie (van de voedselbank) met een tomatensausje
Vrijdag 05/07/24Spaghetti van Psychojazz – op voorhand inschrijven graag!
Dinsdag 09/07/24Vis met spinaziepuree

Voorbije activiteiten

 • Rock for specials (woensdag 26/06): warm, veel volk en sfeer, goeie muziek, jammer dat er weinig bezoekers waren…
 • Interclubvergadering (donderdag 27/06): er was niemand aanwezig
 • Karaoke-avond (vrijdag 28/06): niemand was aanwezig
 • Kuisen + roedel (maandag 01/07): op de kuis was zeer weinig volk, op de roedel was veel volk. Goed overlegd.
DatumUitleg activiteit
Woensdag 3 juli Petanque toernooi G-sport Vlaanderen, samen met Kurt, Psylos-Parantee Merelbeke, om 9u afspraak aan het onthaal van het PCGS campus Gent! Inschrijven is noodzakelijk, voorlopig nog niet zoveel! GAAT NIET DOOR!!!
Woensdag 3 juliLaatste crea voor de zomerstop (poco loco blijft wel gewoon open)! Afspraak om 13:30 aan de Korenmarkt (Hema) We gaan op inspiratietocht. Op zoek naar leuke etalages en enkele galeries. Inspiratie is welkom om deze crea dag  vorm te geven.
Vrijdag 5 juliFietstocht met Kurt, Sabine & Weverij, vertrek om 9:45 aan de Ferre, breng je lunchpakket en goed humeur mee! 
Vrijdag 5 juliPsychojazz in het Guislain. Dit is een gratis muziekfestival, dat een heel weekend doorgaat. We zoeken werkers, maar ook bezoekers en genieters. Om 16u45 vertrekken we vanuit de Ferre naar de binnentuin van het Guislain. Er worden ook een aantal helpers verwacht, zijn er mensen die graag helpen? Als er mensen willen mee-eten, dan ook graag op voorhand inschrijven (15 plekjes zijn voorzien).
Dinsdag 9 juliWandeling naar de Bourgoyen met Anna. Afspraak om 13u30 aan halte Malpertuus!
Vrijdag 12 juliDe Ferre is open van 16u-20u, in plaats van tot 21u!
Vrijdag 12 juliBBQ in de Serre, van 17u – 20u. Op voorhand inschrijven en betalen! Enkel na betaling is de inschrijving compleet. Inschrijven kan tijdens de openingsuren van de verschillende organisatiesDe kostprijs van de BBQ is 7 euro, 4 euro voor een kind of aan sociaal tarief.Helpers eten uiteraard gratis, maar er wordt wel verwacht dat je een volledige shift helpt.Er komt een werklijst waarop je een shift kan invullen.Maximum 100 eters.
Vrijdag 12 juliBezoek aan Amarant – Boekentoren met Ruth. Afspraak op het midden van het Sint-Pietersplein om 13u45. We brengen een bezoek aan de boekentoren, het panoramaterras, een depot met zeldzame stukken, etc. Daarna bezoek naar tuin abdij. 
Donderdag 18 juliUitstap naar de Blaarmeersen met Romy & Anna. Afspraak om 11u30 aan de ingang van het skatepark. We zwemmen, kubben, drinken een koffietje… Graag op voorhand inschrijven!
Dinsdag 23 juliWandeling in de Bourgoyen met Anna. Afspraak om 13u30 aan halte Malpertuus!
Vrijdag 26 JuliDagwandeling met Peter en B. Verzamelen om 10u aan Gent Zuid, en nemen de bus naar Dikkelvenne. Er wordt teruggewandeld naar de Serre. De wandeling is ongeveer 18 kilometer. Lunchpakket en lijnpas mee!
Woensdag 31 JuliCinema-uitstap naar de Sphinx. Afspraak om 17u ter plekke. Je kiest op het moment zelf welke film je graag ziet. 2,20 euro met de Uitpas!
Zaterdag 3 augustusWe maken dessertjes in De Ferre. Vanaf 15:30 uur zijn ze te verkrijgen aan een democratische prijs. Laat zeker weten aan Silvie of je al dan niet komt helpen.Helpers welkom om 12 uur in De Ferre. We voorzien een verse thee.Silvie heeft al wat ideeën, maar toets graag af.
Dinsdag 6 augustusWandeling naar de Bourgoyen met Silvie. Afspraak om 13u30 aan halte Malpertuus.
Woensdag 7 augustusUitstap naar Hasselt met Johnny, Romy & Anna. In de voormiddag verkennen we de stad. ‘s middags eten we in het lokale sociale restaurant (prijs tussen 5-8 euro, voor voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht). Erna brengen we nog een bezoek aan de Japanse tuinen! Graag op voorhand inschrijven, prijs wordt nog meegedeeld.
Dinsdag 20 augustusWandeling Bourgoyen met Anna. Afspraak om 13u30 aan halte Malpertuus.
Vrijdag 23 augustusDe Ferre en De Serre zijn open, maar wie wil kan mee met Silvie naar het Moesterbal.Afspraak om 14 uur in De Ferre voor een kopje koffie, daarna vertrekken we samen met het openbaar vervoer naar De Moester. Het festival is gratis, maar als je graag iets drinkt en eet, breng je best wat centen mee.  Iedereen keert op eigen houtje terug. We bezorgen de Moester affiche nog aan De Serre en De Ferre.
Woensdag 28 augustusHeropstart crea in de Ferre. Afspraak om 13u30 in De Ferre. We starten met een kopje en maken samen een groot menu bord met een oud kader van een schilderij. 
Woensdag 28 augustusCinema-uitstap naar de Sphinx. Afspraak om 17u ter plekke en je kiest daar welke film je graag wil zien. 2,20 euro met de uitpas!
Dinsdag 3 septemberWandeling in de Bourgoyen, afspraak om 13u30 aan halte Malpertuus.

Heb je interesse voor een van de activiteiten, kom gerust eens langs bij Poco Loco voor wat extra info of voor jouw inschrijving.

Terugkerende activiteiten:

 • Elke woensdag om 14 uur met Kurt of collega zwemmen in zwembad Van Eyck. 
 • Elke woensdag om 13 uur badmintonnen in sporthal Tondelier. 
 • Leesatelier met Eli van de Meander, om de twee weken de dinsdag in de Ferre, 13:30 uur. 
 • Elke laatste woensdag van de maand een cinema-uitstap. Afspraak om 17u in de Sphinx (Korenmarkt). 2,20 euro met de Uitpas! Dinsdag de dag ervoor bespreken welke films er gespeeld worden na de vergadering. 
 • Allez Chantez: elke laatste donderdag van de maand, van 20 tot 22u, vrije bijdrage.                                                                                                                                                                                                                                                                                                       

Algemene mededelingen: 

 • Badminton ligt stil tot en met midden augustus!
 • Grote tentoonstelling (expo en veiling) in september, met werken van onze mensen en collega’s. Flyers liggen in de Ferre, voor als jullie graag mensen uitnodigen of reclame willen maken… We gaan hier sowieso samen met Poco Loco eens naartoe!

Nieuwe suggesties/rondje

ideeën, suggesties zonder datum  

 • Parkbos om te gaan wandelen.
 • Zomervraag: Picknicken op een dinsdag; Silvie houdt het vast en zoekt naar een zonnige dag in  de zomer. Ergens in augustus. 
 • Puyenbroeck viert Vlaamse feestdag 11 juli – gratis festivalletje – met Poco Loco naartoe? Start om 14u30 tot 21u30 – Hannah bekijkt of dit mogelijk is.
 • Vrijdag 12 juli solidariteit zonder grenzen gaat naar de dierentuin in Antwerpen, als er geïnteresseerden zijn, 20 euro p.p., meer info bij Daniel!
 • Nogeens naar een sociaal restaurant gaan, op zaterdagmiddag? I. maakt een affiche en we bekijken of er iemand interesse voor heeft.
 • Woensdag 10/7: uitstap met de Weverij naar de zoo van Antwerpen, zijn er mensen die zouden willen meegaan? Kost 20 euro voor alles in. Er zijn nog drie plekken over. Laat iets weten aan begeleiding. 
 • Zaterdag 06/07 bakt Silvie apfelstrudel voor iedereen, alleen daarheen!
 • Uitstap naar mini-Europa?
 • J. draait om 17u op het Moesterbal (23/08)
 • Sluitingsdagen duidelijker uithangen

   QUOTE van de Week:    

“Vergeet nooit wie je bent”