Vrijwilligersvergadering 01-07-2024

MichielVergaderverslag nieuw gent

Vrijwilligers Verslag De Serre 01/07/2024

Verslag door: Peter

Moderator: 

Deelnemers : 8

Afwasmachine: iedereenPlanten:  Zuidpoort doet dit vanaf nu. Wanneer ze droog staan doen wij het. HaMenu: Bar: Ru
Maandag 01/07/2024Kou plat
Donderdag 04/07/2024Kip, appelmoes en aardappelpureeBr
Vrijdag 05/07/2024chippolata’s, gebakken aardappel, boontjesHa & Br
Maandag 08/07/2024fishsticks, prei in de witte saus en aardappel

Voorbije activiteiten

 • wandeling Bourgoyen: niemand
 • cinema sphinx: niet doorgegaan
 • rock for specials: leuk, veel te warm, veel gesleur om kandidaten te vinden
 • karaoke in de serre: gezellig, kleine groep
 • reis naar Duitsland: goed, leuk, super sfeer en toffe activiteiten
 • kuisen en roedel: veel gewerkt en gekuist

Komende activiteiten: 

Maandag 1 juliBingo in de Serre. We starten met Bingo om 18u45!Afgelast door de voetbal!
Woensdag 3 JuliPetanque toernooi G-sport Vlaanderen, samen met Kurt, Psylos-Parantee Merelbeke, om 9u afspraak aan het onthaal van het PCGS campus Gent! Inschrijven is noodzakelijk. Voorlopig zijn er nog niet veel inschrijvingen. 
Woensdag 3 JuliDe laatste crea voor de zomerstop. Afspraak om 13u30uur aan de Korenmarkt (Hema) We gaan op inspiratietocht. Op zoek naar leuke etalages en enkele galeries. Inspiratie is welkom om deze crea dag  vorm te geven. 
Vrijdag 5 juliFietstocht met Kurt en Sabine & Weverij, vertrek om 9:45 aan de Ferre, breng je lunchpakket en goed humeur mee! Inschrijven graag!
Vrijdag 5 juliPsycho jazz. Dit is een gratis festival van het Guislain Museum, dat op vrijdag, zaterdag en zondag doorgaat. We gaan met Pl op vrijdag 5 juli naar dit festival . Silvie helpen alvast van 17 tot 20 uur. Wie helpt mee? Doen we met een 4-tal personen de bar en afwas? Of liever iets anders? Laat het ons weten aub. 
Vrijdag 12 juliBBQ in de Serre, van 17u – 20u. Op voorhand inschrijven en betalen! Enkel na betaling is de inschrijving compleet. Inschrijven kan tijdens de openingsuren van de verschillende organisatiesDe kostprijs van de BBQ is 7 euro, 4 euro voor een kind of aan sociaal tarief.Helpers eten uiteraard gratis, maar er wordt wel verwacht dat je een volledige shift helpt.Er komt een werklijst waarop je een shift kan invullen.Maximum 100 eters.
Vrijdag 12 juliBezoek aan Amarant – Boekentoren met Ruth. Afspraak op het midden van het Sint-Pietersplein om 13u45. We brengen een bezoek aan de boekentoren, het panoramaterras, een depot met zeldzame stukken, etc. We eindigen in de wondermooie Zuiderse tuin met wijngaard.
Donderdag 18 juliUitstap naar de Blaarmeersen met Romy & Anna. We spreken af om 11u30 aan het skatepark. We plonsen in het water, spelen wat kubb en genieten van de zon. Lunch meenemen OF ter plekke lunchen, centjes meenemen! Graag inschrijven.
Dinsdag 23 JuliWandeling in de Bourgoyen met Anna. Afspraak om 13u30 aan halte Malpertuus!
Vrijdag 26 juliDagwandeling met Peter en Benny. We verzamelen om 10u aan het Zuid en nemen er de bus richting Dikkelvenne. We stappen terug 18km. richting de Serre. Vergeet lunchpakket, drankje en lijnkaart niet!
Woensdag 31 juliCinema-uitstap naar de Sphinx. Afspraak om 17u ter plekke. Je kiest op het moment zelf welke film je graag ziet. 2,20 euro met de Uitpas!
Zaterdag 3 augustusWe maken dessertjes in De Ferre. Vanaf 15:30 uur zijn ze te verkrijgen aan een democratische prijs. Laat zeker weten aan Silvie of je al dan niet komt helpen.Helpers welkom om 12 uur in De Ferre. We voorzien een verse thee.Silvie heeft al wat ideeën, maar toets graag af.
maandag 5 augustus11u: Kuisen en lunchen voor de kuisers.13u: Roedel
Dinsdag 6 augustusBourgoyenwandeling met Silvie. Afspraak om 13u30 aan halte Malpertuus.Weer of geen weer, we stappen door.
Woensdag 7 augustusUitstap naar Hasselt! Dagplanning: in de voormiddag verkennen we de stad, we lunchen ‘s middags (drie gangen) in het sociaal restaurant (8 euro) en brengen in de namiddag een bezoek aan de Japanse tuinen. We spreken af aan station Gent-Sint-Pieters. 15 euro voor treinticket + ingang Japanse tuinen. 
Dinsdag 20 augustusWandeling Bourgoyen met Anna. Afspraak om 13u30 aan halte Malpertuus.
Vrijdag 23 augustusAfspraak om 14 uur in De Ferre voor een kopje koffie, daarna vertrekken we (met SIlvie) samen met het openbaar vervoer naar De Moesterbal. Het festival is gratis, maar als je graag iets drinkt en eet, breng je best wat centen mee. Iedereen keert op eigen houtje terug. 
Woensdag 28 augustusHeropstart crea in de Ferre. Afspraak om 13u30 in De Ferre. We starten met een kopje en maken samen een groot menu bord met een oud kader van een schilderij. 
Woensdag 28 augustusCinema-uitstap naar de Sphinx. Afspraak om 17u ter plekke en je kiest daar welke film je graag wil zien. 2,20 euro met de uitpas!
Dinsdag 3 septemberWandeling in de Bourgoyen met Anna. Afspraak om 13u30 aan halte Malpertuus!

Mededelingen, afspraken, opmerkingen

Beweging :

 • Elke woensdag badminton door Ipso samen in de tondelier. Allen er heen! Van 13u tot 14u. 
 • Elke woensdag: vanaf 13u45 zwemmen in van Eyck zwembad. Vragen bij Kurt.  Niet in de vakanties.
 • Elke laatste woensdag van de maand cinema-uitstap. Afspraak om 17u in de Sphinx (Korenmarkt). 2,20 euro met de Uitpas!      

Op woensdag kun je langskomen in de Serre om uw kleren te laten herstellen: van 16 u tot 17 u 

Digipunt is aanwezig in de Serre, gratis pc, begeleiding  en wifi

Rap op stap kantoor gaat door op woensdag 13u tot 16u in bloemenstad en donderdag in de Serre van 14u tot 17u. Voor al jouw vragen over vakanties, uitstappen aan verminderde prijs. 

Honden mogen vanaf heden binnen in de Serre aan de leiband, mits geen overlast. 

Cindy ombudsvrouw: als je tevreden bent of minder tevreden, kan je bij haar terecht. Je lost het best zelf op met de begeleiding. Maar als je er niet uit geraakt of je durft niet, kan je bij haar terecht. We hangen een contactgegevens kaartje op. Cindy kan luisteren, bemiddelen, doorverwijzen…

Als je ze wil contacteren kan dat op: 0491/ 39 39 18 of cindy.dewilde@oogg.be

Vanaf heden overlopen we enkel nog maar voor een maand ver de activiteiten omdat het anders te lang duurt. 

Er is een boodschappenfiets aanwezig in de Serre, die vanaf heden nu gebruikt kan worden voor boodschappen. Sleutel is zoek!

Katrien en Luna zijn van “Amarant”, ze zitten in de zebrastraat. Ze doen van alles rond kunst en muziek. Ze hebben een website waar al hun activiteiten op staan. Ze willen een activiteit voorstellen: een stadswandeling 

De reizen zijn volzet maar er is wel een reservelijst.

Belangrijke data in en rond de Serre:

 • vrijdag 12 juli: BBQ
 • Maandag 5 augustus: opruim moment in de Serre om 11u en roedel om 13u
 • Vrijdag 23 augustus: zomeruitstap naar Planckendael
 • maandag 9 september: workshop ‘rouwen’
 • vrijdag 27 september: verjaardagsontbijt
 • 29 september: 3 jarig bestaan de Serre

Rondje: 

 • 23 augustus: Moesterbal, allen daarheen!
 • kayak eventueel: Shauni en Br. bekijken dit eens
 • sportdag 19 september